Bandekonflikt: Politiet øger sin tilstedeværelse i det centrale Holbæk

Midt- og Vestsjællands Politi ruller en mobil politistation ind i det centrale Holbæk. Det sker efter flere uger med bandekonflikt.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der kommer mere synligt politi i det centrale Holbæk.

Det sker efter de seneste uger med voldsomme sammenstød i bandekonflikten mellem rockergruppen Bandidos på Østerstræde og en gruppering fra boligområdet Vangkvartet, oplyser Midt- og Vestsjællands Politi.

- Når vi har været i Østerstræde, så har al vores fokus været rettet mod klubhuset, og hvad der foregik derinde. Men vi har ikke været særlig offensive i forhold til beboerne i området, og hvordan de har det, siger Michael Flemming Rasmussen, politiinspektør ved Midt- og Vestsjællands Politi.

quote Jeg kan godt forstå, at de scenarier, vi har set i området, giver anledning til utryghed

Michael Flemming Rasmussen, politiinspektør ved Midt- og Vestsjællands Politi

- Derfor fik vi hurtigt nogle gående patruljer i bymidten, og i dag kører vi vores mobile politistation ind på Markedspladsen, hvor vi og kommunen vil være til stede, siger han.

Konflikten mellem de to grupperinger blussede for alvor op fredag den 5. oktober. Sidenhen har grupperne ifølge politiet haft flere sammenstød, og det fik onsdag politiet til at oprette visitationszoner i Holbæk. En i indre by og en i Vangkvarteret.

Ikke nok med visitationszoner

Men visitationszonerne er ikke nok. Derfor er politiet torsdag rullet ind på Markedspladsen i det centrale Holbæk med sin mobile politistation, hvor den holder i tidsrummet 14.00 til 18.00.

Artiklen fortsætter under billedet.

Midt- og Vestsjællands Politi er torsdag rullet ind på Markedspladsen i det centrale Holbæk med sin mobile politistation, hvor den holder i tidsrummet 14.00 til 18.00.
Midt- og Vestsjællands Politi er torsdag rullet ind på Markedspladsen i det centrale Holbæk med sin mobile politistation, hvor den holder i tidsrummet 14.00 til 18.00.
Foto: Midt- og Vestsjællands Politi.

Ud over politiet vil civile forebyggelsesmedarbejdere fra SSP samt en repræsentant fra Holbæk Kommune være til stede ved den mobile politistation, hvor beboerne i midtbyen kan få en uformel dialog med repræsentanterne for de forskellige myndigheder.

Det er første gange, at den mobile politistation er i midtbyen i Holbæk. Det sker efter opfordringer fra borgere, som efter den seneste tids uroligheder ytrede ønske om muligheden for at tale med politiet i øjenhøjde.

quote Næste skridt er, at vi kommer ud af bilerne og taler med folk

Michael Flemming Rasmussen, politiinspektør ved Midt- og Vestsjællands Politi

- Jeg kan godt forstå, at de scenarier, vi har set i området, giver anledning til utryghed. I den sammenhæng kan man sige, at en patruljevogn, der kører forbi med to betjente, kan i et vist omfang være tryghedsskabende, fordi vi viser vores tilstedeværelse. Men næste skridt er, at vi kommer ud af bilerne og taler med folk, siger Michael Flemming Rasmussen.

Artiklen fortsætter under billedet.

De nye visitationszoner i indre by samt Vangkvarteret i Holbæk gælder frem til og med den 31. oktober 2018. Foto: Midt- og Vestsjællands Politi
De nye visitationszoner i indre by samt Vangkvarteret i Holbæk gælder frem til og med den 31. oktober 2018. Foto: Midt- og Vestsjællands Politi
Foto: Midt- og Vestsjællands Politi

Men hvad hjælper det at tale med borgerne, når folk render rundt med ønsker, knive og pistoler?

- Du skal se det som en bredspektret indsats. En offensiv patruljering og visitation, en efterforskningsmæssig indsats, hvor vi efterforsker alle de informationer, vi får ind, og et synligt tryghedsskabende indsats, hvor vi forsøger at komme i dialog med de mennesker, som har behov for at tale med os, svarer Michael Flemming Rasmussen.

Flere anholdelser på vej

Den mobile politistation har tidligere holdt ved Fælleshuset i boligområdet Vangkvarteret, og stationen vil de kommende ni dage både holde i det centrale Holbæk og Vangkvarteret.

Hos politiet kan Michael Flemming Rasmussen ikke sige, hvor længe den mobile politistation skal være i funktion i forbindelse med den verserende bandekonflikt.

- Den skal være der, indtil vi har fået lukket trykket ud af konflikten, og jeg kan sige, at det er lykkedes os at få sat nogle mennesker i fængsel, og det er nok ikke de sidste. På et eller andet tidspunkt går det op for de to grupperinger i konflikten, at det her koster dem.

Hvordan kostet?

- Hver gang vi sætter en person i fængsel, så koster det dem en mand. I den her sammenhæng bruger vi varetægtsfængsling i al den udtrækning, vi kan. Så hver gang vi piller en person ud af ligningen, så mangler de i organisationen, uanset om man tilhører den ene eller den anden gruppering, svarer Michael Flemming Rasmussen.

Politiet har oprettet visitationszoner i Holbæk, efter en konflikt mellem rockergruppen Bandidos og en gruppering fra boligområder Vangkvarteret er blusset op.