¨

Bager protesterer over fedtafgift

Foto: TV ØST

Bageren i Knabstrup havde i dag et godt tilbud: Fire bajer og fire basser for en halvtredser. Tilbuddet er en protest mod den fedtafgift, som politikerne har indført fra oktober i år.

Bageren Kagebassen i Knabstrup har nu taget en utraditionel metode i brug for at sparke liv i debatten om den kommende fedtafgift - nemlig tilbud. I dag og i morgen kan man således få fire bajer og basser for halvtreds kroner.

- Jeg kan ikke se nogen rød tråd i afgifterne. Det er også usundt at ryge og drikke, men der er afgifterne for et par år siden sat ned. Cigaretter burde koste 70 kroner og en øl 10 kroner, så var det okay. Men det vil politikerne jo ikke. Så det handler om skattepolitik og ikke om sundhedspolitik, siger Erik Jensen, bagermester i Kagekassen.

Det var et stort set enigt folketing, der stemte for fedtafgiften i sin tid. En af de ansvarlige, venstrepolitiker Flemming Møller, var i dag på besøg i Kagekassen for at se nærmere på tilbuddet:

- Jeg mener nu nok, at den er strammet lidt. Men det er da rigtigt, at hvis man tager skattereformen helt isoleret, så har spiritussen ikke fået et hak opad denne gang. Men øl, cigaretter og brændstof til biler er meget afhængig af grænsehandlen, så det er grænser for, hvor meget proveneu man kan skaffe der. Vi har taget det, der kan tages, siger Flemming Møller fra Venstre.

02:05 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App