¨

Bager-protest mod fedtafgift

Foto: TV ØST

Fire usunde wienerbrød og fire sunde bajere for 50 kroner. Sådan lyder bagerens "sundhedstilbud" i protest mod regeringens fedafgift.

Bagermester Erik Jensen fra Knabstrup har indledt en protest-aktion mod regeringens fedtafgift, der træder i kraft 1. oktober. Det skriver Holbæk Amts Venstreblad.

Sammen med sin kone, Lene Jensen, driver han bagerforretningen Kagekassen, som torsdag og fredag i denne uge har et særligt "sundhedstilbud" til kunderne:

- 1. oktober træder fedtafgiften i kraft. Så tag 4 stk. "usunde" wienerbrød og følg op med 4 stk. "sunde" bajere (her er afgiften jo sat ned), hedder det i annoncen for tilbuddet, der er sat til en halvtredser.

- Man må jo konkludere, at det i fremtiden er sundere at drikke sig ihjel, end det er at æde sig ihjel, lyder det sarkastisk fra Erik Jensen, der savner en rød tråd i regeringens sundhedspolitik.

Ifølge bagermesteren vil den nye afgift koste arbejdspladser:

- Før jul købte jeg en pallefuld rullemargarine for 9.000 kroner. Efter 1. oktober kommer den til at koste næsten 18.000, siger han til Venstrebladet.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App