Avler vil dyrke gourmet-grøntsager på Færøerne

Søren Wiuff, grøntsagsavler ved Lammefjorden vil etablere en industriel produktion af grøntsager med gourmetpotentiale på Færøerne.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Det nordiske køkken får en ny dimension - Færøerne. Det skriver dagbladet Nordvestnyt.

I gennem længere tid har gourmetkokken Leif Sørensen fra gourmet­restauranten Koks på Hotel Føroyar haft kontakt med folkene omkring Noma, ikke mindst Claus Meyer. Og netop Meyer har skabt kontakten til Søren Wiuff på Strandvejen ved Gislinge.

Det var Leif Sørensens fund af en livskraftig løvstikke, en smagfuld krydder­urt, i en privat have i den ældre del af Thorshavn, der satte det hele i gang.

Der dyrkes stort set ikke grøntssager på Færøerne, men hvis løvstikke kan overleve i det barske klima på Færøerne, så mener Leif Sørensen, at øerne har potentiale.

Og det er så her, Søren Wiuff kommer ind med sin ekspertise. Han har ikke alene haft fingrene i den færøske muld, men også smagt på den. Og på en af sydøerne, Sandøy, har Søren Wiuff og Leif Sørensen fundet et område, hvor der kan dyrkes ikke færre end 150 forskellige grøntsagsprodukter.

Den lave temperatur og dermed længere vokseperiode vil give de dyrkede grøntsager nogle meget kraftige og dybe smagsnoter, som man ellers ikke kan opnå.


Nyhedsoverblik