¨

Avis-kritik river uret af minister

Foto: TV ØST

Han fik et fint ur i høflighedsgave fra arabisk sheik. Så skrev dagbladet B.T. forarget om gaven. Nu smider ministeren uret.

Uret er pillet af og bliver nu opbevaret i Skatteministeriet.

I et års tid har minister Troels Lund Poulsen (V) - fra Tølløse - kunnet glæde sig over et Rolex-ur, han i januar sidste år fik under et besøg hos Qatars sheik Tamim Bin Hamad Al-Thani.

Daværende miljøminister, nu skatteminister betalte både moms og told af uret, da han efter en rundrejse i blandt andet Qatar og Saudi Arabien, vendte hjem til Danmark.
Men så rejste dagbladet B.T. kritik af gaven, der også omfattede et billigere (til en pris af et par tusinde kroner) fra Saudi Arabiens Kong Abdullah.

Ur blev klods om benet
Men, som Politiken skriver i dag: Rolex-uret, der glimtede på ministerens håndled, blev hurtigt en klods om benet på ham, da B.T. begyndte at skrive om urene.

Flere eksperter har udtalt, at ur-gaverne er et brud på regler fra Personalestyrelsen om, at offentligt ansatte højst må modtage gaver i størrelsesordenen vin og bøger. Også Folketingets Ombudsmand sagde dengang, at han havde bemærket sig prisen på Rolex-uret på cirka 68.000 kroner. 

Til opbevaring
Nu har Troels Lund Poulsen afleveret begge ure til opbevaring i Skatteministeriet. Hvad der så skal ske med urene er indtil videre ikke oplyst. Men Folketingets Ombudsmand Hans Gammeltoft-Hansen meddeler, at sagen dermed for hans vedkommende er slut.

"Han har ikke noget at tilføje," siger ministerens særlige rådgiver til Politiken.

AF Morten skærbæk

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App