Arrangerer jul for fattige og ensomme - nu bliver hun hyldet

Nancy Maati fra Holbæk er en af fem danske hverdagshelte, der nu kan købes på frimærke.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Hvert år inviterer Nancy Maati og hendes døtre 100 ensomme og fattige borgere til juleaften i Holbæk.

Den indsats for andre mennesker er blevet hædret, og som en af fem ikke-royale danskere er Nancy Maati blevet foreviget på et frimærke, der fra torsdag den 16. september er kommet i handlen.

- Endelig kommer vores fem nøje udvalgte hverdagshelte ud og sprede glæde og stolthed på danskernes breve og postkort, og jeg ved, at vi er mange, der glæder os. Der er gået en fantastisk proces forud, og den har sat fokus på alle de helte, der gør en forskel for os andre i hverdagen, og som alle fortjener at blive hyldet, siger Martin Pingel, der er designchef i PostNord i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under billedet.

Frimærkerne kan fra torsdag den 16. september købes på udvalgte posthuse og på postnord.dk.
Frimærkerne kan fra torsdag den 16. september købes på udvalgte posthuse og på postnord.dk. Foto: PostNord

Det er i et samarbejde mellem Falck og PostNord, som nu har udmøntet sig i frimærkerne, der bliver trykt i fire millioner eksemplarer, og som kan købes i udvalgte posthuse og i PostNords netbutik på postnord.dk

Stor begejstring

- Det er vanvittigt. Fuldstændig vildt. Men også fedt.

Sådan sagde Nancy Maati, da hun i april fandt ud af, at hun var blevet kåret som en af hverdagens helte. Hun blev valgt blandt mere end 1.000 mennesker i konkurrencen, og kåringen betød, at hun nu kan sende breve med sig selv på frimærket.

Og det er en stor ære for den lokale ildsjæl.

- For at sige det lige ud, så er det her bare helt vildt sjovt. Tænk: Mig og Dronningen skal ud på posten. Det er helt surrealistisk og er et kæmpestort skulderklap. Jeg er bare ét stort smil lige nu, sagde hun i april.

Sådan ser de fem frimærker ud.
Sådan ser de fem frimærker ud. Foto: PostNord