Anklaget for at sætte ild til mølle: 17-årig også tiltalt for børnepornografi

Én af de unge mænd, der er tiltalt for at sætte ild til den historiske mølle i Holbæk, er også anklaget for at dele en sexvideo af en dengang 14-årig pige.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Én af de to tiltalte i sagen om branden i den historiske mølle i Holbæk, en 17-årig dreng, er også tiltalt for at have optaget og delt en seksuel video af en pige, der dengang var 14 år.

Derforuden er en 16-årig ung mand tiltalt i forholdene, som ikke har haft med møllebranden at gøre.

Bistandsadvokaten til pigen er mødt op i Retten i Holbæk med et krav om tort på 60.000 kroner fra begge tiltalte.

I retten argumenterer advokaten også for, at den 17-årige skal betale 20.000 kroner i godtgørelse for krænkelserne. Han mener desuden, at de unge mænd optog krænkelserne for at dele dem med deres venner.

Optagelsen er blandt andet delt på pigens skole, hvor hun er blevet mobbet. Advokaten forklarer, at pigen er blevet selvskadende.

Forsvarer: Man kan ikke genkende pigen

Men ifølge den 17-åriges forsvarer er der tale om jævnaldrende, som har givet samtykke til det, der foregik.

Samtidig forklarer forsvareren, at man ikke kan se, hvem der er med i videoen, fordi der ikke er filmet ansigt eller særlige kendetegn, så man kan genkende pigen. 

Også den 16-åriges forsvarer afviser, at hans klient skal betale tort eller erstatning til pigen.

- Vi kan ikke engang spørge hende, hvordan hun har det i dag, hun kommer slet ikke herind i retten, lyder det fra forsvareren i retten. 

- Det var jo bare for sjov

Ifølge de tiltalte gav den 14-årige pige samtykke til, at de to drenge "flaskede" hende, hvor de indførte en flaske i hendes vagina.

- Der var en anden pige, der var "blevet flasket", siger den 17-årige.

- Og derfor spurgte vi hende for sjov, om vi måtte flaske hende med en halvanden liters vodkaflaske af mærket Grey Goose. Det måtte vi gerne, og så tænkte vi, "jamen så gør vi da det". Det var jo bare for sjov, siger han.

Den ene dreng udførte akten, mens den anden filmede det. 

Opdatering
Clock25. jan 2018, kl. 17:54
Oplysninger på de tiltalte.