Anklager i drabssag: - Der er flere medgerningsmænd

En 20-årig kvinde er blevet varetægtsfængslet, efter en 18-årig mand blev skudt i Ladegårdsparken sidste år. Ifølge anklageren er der flere medgerningsmænd.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

For præcis et år siden i dag mistede en 18-årig mand livet, da han blev skudt og dræbt i Ladegårdsparken i Holbæk.

Nu har politiet varetægtsfængslet to personer, som er sigtet for at have medvirket til drab og drabsforsøg. Det drejer sig om en 27-årig mand og en 20-årig kvinde.

quote Der er en forventning om, at der er flere medgerningsmænd, end de to vi har fængslet

Anja Liin, specialanklager

Men ifølge specialanklager Anja Liin, er der flere medgerningsmænd.

- Nu fortsætter efterforskningen og som det fremgår af sigtelsen, så er der en forventning om, at der er flere medgerningsmænd, end de to vi har fængslet. Selvfølgelig fortsætter efterforskningen i relation til dem. Det er en drabssag, og den får ikke lov til at ligge stille, fordi vi har varetægtsfængslet to, siger hun til TV2 ØST.

God hjælp fra pressen og øvrig offentlighed

I næsten et år har politiet været i gang med en massiv efterforskning. Søndag den 19. april gik Midt- og Vestsjællands Politi ud med nye oplysninger i sagen, som vi fortalte på TV2 ØST. Samtidig bad de offentligheden om hjælp med viden om drabet.

Den dræbtes mor stod også frem og bad offentligheden om at hjælpe politiet.

- Der tilgår hele tiden nye oplysninger til en efterforskning, heldigvis, og vi har også fået god hjælp fra pressen i den her sag, som jo også har lavet indslag omkring det, og så kommer der flere puslespilsbrikker på plads, siger specialanklager Anja Liin.

Mandag aften kunne Midt- og Vestsjællands Politi anholde en 20-årig kvinde, som nu er varetægtsfængslet frem til den 19. maj.

- Hun er sigtet for drab og til dels for forsøg på drab tilbage i april måned på årsdagen i dag, hvor den afdøde bliver lokket ud til adressen, hvor han bliver skudt på stedet.

To anholdt for medvirken til drab

Drabet på 18-årige Zobair Saidi skete 28. april sidste år på bagsiden af nummer 135 i Ladegårdsparken Vest, ikke langt fra hans hjem.

quote Der begås jo ikke mere alvorlig forbrydelse, end at tage et andet menneskes liv

Anja Liin, specialanklager

Efter at have efterforsket i knap et år gik politiet forrige weekend ud med nye oplysninger i sagen. Fem dage senere blev en 27-årig mand anholdt. 

Dermed er dagens varetægtsfængsling af den 20-årig kvinde, den anden person som politiet fængsler for at have medvirket til drabet. Begge er sigtet for at have været involveret i drabet, der fandt sted den 28. april og forsøg på drab, der fandt sted to dage inden.

- Politiet har haft en langvarig og meget omfattende efterforskning i den her sag. Det siger jo sig selv, når vi står her på årsdagen for drabet. Det er et utrolig stort og grundigt stykke politiarbejde, hvor man har stykket mange bevispuslespilsbrikker sammen, som nu gør, at vi når til et sted, hvor vi kan foretage varetægtsfængsling. Det er vi utrolig glade for. Der begås jo ikke mere alvorlig forbrydelse, end at tage et andet menneskes liv, siger Anja Liin.