¨

Anklager efter påkørsel af familiefar: Sagen er meget alvorlig

04:36

To mænd er blevet varetægtsfængslet efter en angivelig bevidst påkørsel af en 39-årig familiefar, der senere døde af sine kvæstelser.

1 af 2

Sagen om den bevidste påkørsel af en mand i Holbæk, der efterfølgende døde, er meget usædvanlig og alvorlig, siger senioranklager. Sigtede mente, at de blev truet.

Hvis to unge mænd med vilje kørte en 39-årg familiefar ihjel torsdag aften – sådan som politiet tror – så er det en meget usædvanlig og alvorlig sag.

Det siger senioranklager ved Midt- og Vestsjællands Politi, Randi Tvile, til TV ØST.

- En person er død som følge af påkørslen. Og det, at det er sket efter en foregående kontrovers er noget, som vi tager meget, meget alvorligt, siger anklageren til TV ØST.

En 26-årig mand fra Brøndby og en 27-årig mand fra Roskilde er blevet anholdt og sigtet for at have angrebet et menneske og forvoldt deres død. Paragraffen kan udløse op til 10 års fængsel.

Læs også To mænd fængslet efter bevidst påkørsel af familiefar

De to er begge kendt af politiet i forvejen.

Mens den ene mand – føreren af bilen var rolig i retten, så optrådte den anden aggressivt.

Det er de to sigtet for

Straffelovens § 246. Har et legemsangreb, der er omfattet af § 245 eller § 245 a, været af en så grov beskaffenhed eller haft så alvorlige skader eller døden til følge, at der foreligger særdeles skærpende omstændigheder, kan straffen stige til fængsel i 10 år.

(§ 245. Den, som udøver et legemsangreb af særligt rå, brutal eller farlig karakter eller gør sig skyldig i mishandling, straffes med fængsel indtil 6 år. Har et sådant legemsangreb haft betydelig skade på legeme eller helbred til følge, skal dette betragtes som en særligt skærpende omstændighed.)

Sigtede: Vi blev truet af rockertyper

De to anholdte forklarede fredag i retten, at de forinden blev truet af et bandemedlem efter episoden på McDonalds.

Det forklarer TV ØSTs journalist Tina Bjaaland, der fredag fulgte grundlovsforhøret.

- De to sigtede forklarede, at de efter episoden på McDonalds ringet op af den nu afdøde. De aftaler at mødes på tankstationen - angiveligt for at sige undskyld til hinanden. Men så eskalerer situationen, referer hun.

- Tre store rockerlignende mænd er også mødt frem, og da de optræder truende vælger en af de sigtede at flygte. Han siger, at selvom han forsøger at undvige, så rammer han den 39-årige. Derefter samler han sin kammerat op, og de ringer straks efter til politiet, som de havde i røret lige indtil betjentene nåede frem, forklarer Tina Bjaaland efter retsmødet.

Ifølge anklageren modsiger flere vidner dog de tos forklaring. 

De to sigtede er begge blevet varetægtsfængslet frem til den 31. oktober. De nægter sig dog begge skyldige i sigtelsen. Den ene har valgt at kære beslutningen om varetægtsfængsling til Østre Landsret. Den anden overvejer stadig muligheden.

Læs også Familiefar død: Kørt ned efter uoverensstemmelse på McDonald's

Sagen efterforskes fortsat

Politiet vil nu fortsætte arbejdet med at finde ud af præcis hvad der er sket mellem den dræbte og de to anholdte.

- Vi skal nu undersøge de ting, som de fortæller. Heldigvis har vi både vidner og videoovervågning, som hjælper os med at finde ud af, hvad der er foregået, siger politiets pressemedarbejder Carsten Andersen til TV ØST.

Han opfordrer samtidig flere vidner til at melde sig.

- Det er meget vigtigt for os, at vi får fat i alle mennesker, der har været nede på dels McDonalds i løbet af aftenen, og som måske har bemærket tvisten mellem de her personer. Samtidig vil vi gerne høre fra personer, der har været omkring tankstationen omkring klokken 22.50. Vi har afhørt vidner i går aftes - men der kan være vidner, som vi ikke har fået talt med endnu. Og dem vil vi altså meget gerne tale med, siger Carsten Andersen.

Vidner kan ringe til politiet på telefon 1-1-4.

Læs også To mænd sigtes for at have påkørt familiefar med vilje

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App