¨

Anklager begærer ’Moffes’ forsvarer fjernet fra sagen

Forsvareren synes, det er ærgerligt, hvis han bliver fjernet fra sagen. Det er en speciel sag, som han har opbygget stor viden i, siger han.

Står det til anklagemyndigheden, så skal forsvarsadvokat Erbil Kaya ikke længere repræsentere enten Claus ’Moffe’ Nielsen eller hans kone Louise Damsgaard Nielsen i sagen, hvor de står anklaget for salg af cannabisolie.

Anklager Lise Møller Frandsen har nemlig begæret forsvarsadvokaten fjernet fra sagen, og ifølge forsvareren selv er det ikke kun den ene af de to sigtede, som han ikke længere må repræsentere, hvis det står til anklageren.

- Det er ikke så usædvanligt, at en anklager begærer en forsvarer fjernet fra den ene persons sag, hvis man repræsenterer to personer inden for samme familie eller inden for samme sag. Det usædvanlige her er, at anklagemyndigheden vil have mig fjernet fra begge sager, siger Erbil Kaya til TV ØST.

Det er ikke lykkedes TV ØST at få anklagemyndigheden til at bekræfte, at de gerne vil have advokaten fjernet som repræsentation for både Claus 'Moffe' Nielsen og hans kone. Anklager Lise Møller Frandsen har ingen kommentarer til påstanden.

Ret til frit forsvar

Men skulle det ske, at anklagemyndigheden helt får fjernet Erbil Kaya, så vil han være meget ærgerlig over at skulle slippe sagen.

- Der er noget retssikkerhedsmæssigt i det her, synes jeg. Man har jo ret til selv at vælge sit forsvar, siger han og tilføjer:

- Samtidig er det en meget speciel sag, som ikke er set før i Danmark, og jeg har brugt meget tid og mange kræfter på at gøre mig klog på emnet. Det betyder, at Claus (’Moffe’, red.) er meget tryg ved, at det er mig, der har sagen. Derfor er jeg meget ked af, at den her begæring nu skaber tvivl om, hvorvidt jeg kan fortsætte.

Claus 'Moffe' Nielsen skriver i et opslag på Facebook, at han ikke mener, der er nogen mere kompetent til at forsvare ham eller hans kone end Erbil Kaya.

Retten i Holbæk skal ifølge Erbil Kaya mandag beslutte, om han får lov til at fortsætte som forsvarsadvokat for Claus ’Moffe’ Nielsen og hans kone.

03:06

Her kan du se indslaget, hvor TV ØST mødte Claus 'Moffe' Nielsen, efter han blev løsladt.

Luk video

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App