Anklagemyndigheden anker dom over Claus "Moffe" Nielsen

Anklagemyndigheden har besluttet at anke dommen over Claus "Moffe" Nielsen, fordi straffen var for mild.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En dom på halvandet års fængsel, hvoraf et år blev gjort betinget, er for mild. 

Sådan lyder det fra Gyrithe Ulrich, der er vicestatsadvokat.

Derfor anker anklagemyndigheden dommen, som Claus "Moffe" Nielsen fik ved Retten i Holbæk. Her blev han dømt for at sælge cannabisolie til syge danskere.  

- Vi har valgt at anke domme for så vidt angår strafudmålingen. Det har vi, fordi der er tale om en principiel sag. Det er første gang, at retten har taget stilling til, hvilken betydning formålet med hashhandel skal have, siger Gyrithe Ulrich til TV ØST. 

Hvilken effekt skal det have?

Vicestatsadvokaten påpeger, at der i andre sager, hvor der er dømt for besiddelse af store mængder hash og besiddelse af selvsamme, er givet en betydeligt højere straf.

- Det er vigtigt for os at få landsrettens stillingstagen til, om det her formål – det medicinske formål – skal have den effekt, at straffen skal ligge så langt fra det normale niveau. At det skal være så meget mildere end normalt, siger Gyrithe Ulrich.

Hun fortæller, at det ikke har et minimumskrav. 

- Nu vil der ske det, at landsretten vil finde nogle datoer for behandling af sagen. Og så vil vi læse op på sagen igen og tilrettelægge ankesagen. Så før landsretten har sat den i kalenderen, vil der ikke ske så meget, siger hun.