Ankestyrelsen giver familie med handicappet datter ret i sag om støtte

Holbæk Kommune skal udbetale tabt arbejdsfortjeneste til den handicappede Josephine Damgaard Ussings stedfar. Det har Ankestyrelsen afgjort.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Siden september har Peter Vedel gået hjemme i familiens hus i Jyderup for at tage sig af sin 8-årige steddatter, Josephine Damgaard Ussing, der lider af en sjælden muskelsygdom og ikke kan klare sig alene.

Familien har i flere måneder kæmpet for at få Holbæk Kommune til at udbetale tabt arbejdsfortjeneste til familien, fordi Peter Vedel har sagt sit job op for at tage sig af sin steddatter.

Og nu har Ankestyrelsen besluttet, at stedfaderen har ret til at få udbetalt 30 timers tabt arbejdsfortjeneste fra og med 2. september 2016. Det fremgår af afgørelsen i sagen, som familien har givet TV ØST adgang til.

quote Vi kritiserer, at kommunen har begået fejl i sagsbehandlingen. Fejlen er, at kommunen ikke har oplyst sagen i tilstrækkeligt omfang til at kunne træffe afgørelse

Ankestyrelsen

- Vi kritiserer, at kommunen har begået fejl i sagsbehandlingen. Fejlen er, at kommunen ikke har oplyst sagen i tilstrækkeligt omfang til at kunne træffe afgørelse, skriver Ankestyrelsen.

Tager afgørelse til efterretning

Familien fortalte deres historie til TV ØST i starten af december. Her kom det frem, at Josephines mor, Jeanette Damgaard Ussing, havde mistet retten til at få udbetalt tabt arbejdsfortjeneste, efter hun var flyttet fra Slagelse til Holbæk Kommune.

Da støtten ophørte, forsøgte familien at løse deres problem ved, at Peter Vedel sagde sit job op og søgte om at overtage støtten til at gå hjemme ved Josephine. Men den ansøgning afviste Holbæk Kommune med den begrundelse, at konens ansøgning allerede var under behandling.

Siden har familien ikke fået udbetalt støtten, og det har store økonomiske konsekvenser for familien, som har svært ved at betale husleje.

Holbæk Kommune har skrevet i en mail til Jeanette Damgaard Ussing, at de har taget Ankestyrelsens beslutning ”til efterretning”, som de skriver. Familien har dog endnu ikke fået udbetalt tabt arbejdsfortjeneste.

I december lavede TV ØST et indslag om familien fra Jyderup og støtten til tabtearbejdsfortjeneste, som de mistede. Her kan du se indslaget.