Alt for meget rod på motorvejen (Video)

Vi taber alt fra murerspande til cykler, sofaer og madrasser på motorvejen. Og vi lærer åbenbart ikke af det.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I hvert fald viser tal fra Vejdirektoratet, at vi sviner næsten dobbelt så meget, som vi gjorde for fem år siden. I 2004 blev der fjernet 3477 større ting fra statsvejene. I 2008 var tallet 5954. Og i år har Vejdirektoratet allerede fjernet 3055 større genstande. Per Arne Andersen er vejtilsynsmedarbejder. Han er en af dem, der sørger for at Holbæk Motorvejen er ren og sikker.

- Alene i dag har jeg set et vattæppe, en stor gipsplade og en stolpe, som lå i nødsporet, siger han.

Herunder kan du se en video der viser, hvordan tabte genstande kan lave ravage på motorvejen:
[video:video_mangler:090810_politivideo20.flv]

Og det er altså bare nogle af de ting, bilister taber. Tabt gods spænder nemlig fra alt fra cykler til kummefrysere og håndværksmaterialer.

- Min vurdering er, at det ofte er håndværkere, der taber noget. Noget af det, jeg ser mest, er murerspande, siger Per Arne Andersen.

Det kan være til fare for trafiksikkerheden, hvis der ligger en større genstand på motorvejen.

- Jeg forstår ikke, hvorfor folk ikke gider bruge de par minutter, det kan tage at sikre det, de har på traileren med reb eller snor, for det kan jo betyde menneskeliv i sidste ende, siger vejtilsynsmedarbejder Per Arne Andersen.

Se hele indslaget fra TV2 ØST herunder:
[video:video_mangler:090810_affald.flv]

Noget af det vigtigste, for at undgå at tabe gods fra traileren, er at sikre det på den rigtige måde. På denne webside får du seks gode råd til, hvordan du bedst kan surre dine ting fast.

http://www.trafikken.dk/wimpdoc.asp?page=document&objno=83124

Udover at det kan være farligt, så er det også dyrt at fjerne tabte ting fra motorvejen. Regningen på oprydning lyder på alt fra 800 til flere tusinde kroner ved hver tabt genstand. Det er op til den ansvarlige bilist at betale, men hvis han ikke er til at finde, så betaler skatteyderne.