Alarmopkald efter dødspåkørsel: - Jeg løb for mit liv

I dag er retssagen mod en 28-årig mand gået i gang ved Retten i Holbæk. Han er tiltalt for at køre en 39-årig mand ihjel i oktober sidste år.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det var ikke med vilje, at en 28-årig mand fra Roskilde i oktober sidste år kørte ind i en 39-årig mand, så han mistede livet.

Det fortalte den 28-årige i hvert fald ved Retten i Holbæk i dag, hvor han er tiltalt for vold med døden til følge.

Den afdøde mand blev ramt af bilen ved Circle K-stationen på Valdemar Sejrs Vej i Holbæk kort før klokken 23 den 5. oktober sidste år. Det var den 28-årige, der førte bilen og til stede ved tankstationen var også den tiltaltes 27-årige ven fra Brøndby. 

 Anklagemyndigheden mener, at den unge mand kørte den afdøde ned med fuldt overlæg, mens den tiltalte selv nægter sig skyldig.

Anklager afspillede alarmopkald

I retten i dag har anklageren afspillet tre alarmopkald fra den aften, hvor den 39-årige mistede livet. Det første opkald kom fra den 27-årige kammerat, som på optagelsen fortæller, at den afdøde havde provokeret og jagtet ham og den tiltalte – muligvis med en kniv eller et andet våben. Derefter var de to ifølge vennen ”kommet til” at køre den afdøde ned.

- Jeg løb for mit liv, mand, råber den 27-årige på optagelsen.

Opkald nummer to kom fra den tiltalte selv. Her siger han, at fire mænd ville overfalde ham og hans kammerat, og at han var kommet til at ramme den afdøde med sin bil. De to var kørt væk fra stedet, fordi de gik i panik, fortæller han. På optagelsen lyder han oprevet.

Det tredje opkald kommer fra et vidne, som fortæller, at hun står med en såret mand, der er blevet påkørt. Hun siger, at manden er kommet slemt til skade, og at bilisten er stukket af fra stedet.

- Ja, det tænker jeg. Det var med fuldt overlæg, svarede hun, da anklageren spurgte, om den afdøde var blevet påkørt med vilje. 

- Det var aldrig min hensigt

Den tiltalte afgav også forklaring. Han forklarede, at han var på McDonald’s i Holbæk med to venner, og en af vennerne kom op at diskutere med den 39-årige mand.

- Stemningen var anspændt, fortalte den tiltalte.

De to diskuterede ifølge den tiltalte verbalt og ikke fysisk, og de to udvekslede telefonnumre for at tale om det senere. Det bliver ved Circle K-stationen lige ved siden af McDonald’s i Holbæk.

- Jeg fik at vide, de skulle give hinanden hånden og se, hvad der skete, forklarede den tiltalte i retten og sagde, at de to venner ikke havde nogen våben med.

Men da de to ankom til Circle K-stationen udviklede mødet sig til endnu et skænderi, og så eskalerede det. Ifølge den tiltalte kom to mænd med hætter over hovedet løbende, og den tiltalte mente, at han kunne se en kniv. Derfor satte han sig ind i sin bil, men han kunne ikke se, præcis hvad der skete. Han så ikke den afdøde mand, før han bliver ramt af bilen, fortalte den tiltalte.

- Det var aldrig min hensigt at gøre ham noget, sagde han i retten.

Tiltaltes ven skal vidne

Påkørslen gav den 39-årige mand en række alvorlige skader. Han havde blandt andet læsioner på både kraniet og på hjernen. En bilinspektør, der skal give forklaring senere i sagen, vurderer, at den 28-årige mand kørte mellem 26 og 37 kilometer i timen, da han ramte den afdøde mand.

Foruden bilinspektøren skal den tiltaltes ven afgive forklaring. Derudover er der to vidner.

Der er afsat fem retsdage til sagen, men anklageren forventer kun at bruge fire. Derfor mener de, at dommen falder onsdag den 26. juni.