Afvist læge fra Congo arbejder på Holbæk Sygehus

En læge fra Congo, der ikke kan fremvise lægediplom, og som Sundhedsstyrelsen tre gange har sagt nej til, arbejder på Holbæk Sygehus.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I 2008 fik congoleseren en midlertidig lægeautorisation i Danmark - og det på trods af, at ikke har kunnet fremvise et lægediplom, han dumpede sin prøveansættelse på et dansk hospital og Sundhedsstyrelsen har tre gange sagt nej manden. Det skriver P4 Sjælland.

I dag arbejder manden på Holbæk Sygehus.

Indtil for nylig var lægen fra Holbæk Sygehus ansat på Sønderborg Sygehus. Men her advarede kolleger om den congolesiske læge. De sagde følgende til overlæge på Medicinsk Afdeling, Michael Hansen, der skulle vurdere mandens faglige egenskaber.

- Det går ikke. Du må ikke sætte vedkommende i vagt. Det er for farligt, han kan ikke klare det, fortæller Michael Hansen til 21 Søndag.

Erfaringen på Als var, at congoleseren blandt andet havde problemer med at tyde et røngtenbillede af lungerne. På den baggrund erklærede Sønderborg Sygehus ham uegnet til arbejdet.

Sygehusledelsen på Holbæk Sygehus har ikke haft problemer med lægen, og de har indtil videre ikke noget at udsætte på hans faglighed.

- Det er vores indtryk at den pågældende læge kan varetage de opgaver, som vi stiller ham over for, siger Vicedirektør Teis Andersen.