Ældre kvinde svigtet af hjemmeplejen

Da Sonja Frederiksen i sidste uge vågnede med vejrtrækningsproblemer, fik hun af hjemmeplejen besked på at vente, fordi vagtlægen ikke kører ud om natten. Det kunne have kostet hende livet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der ligger mange piller i Sonja Frederiksens pilleæske. Udover den sædvanlige kol medicin, skal hun tage piller mod lungebetændelse. Den lungebetændelse havde nær kostet den 77-årige kvinde livet.

- Jeg blev nervøs. Selvom jeg har oplevet meget, så var det ikke rart, fortæller Sonja Frederiksen.

Den 77-årige kvinde vågnede natten til fredag, fordi hun ikke kunne få vejret. Hun har i forvejen kol, så hun blev hurtigt nervøs.

- Jeg tænker, hvad skal jeg dog gøre, det var ikke rart, siger Sonja Frederiksen.

Hendes søn må hjælpe til

Hun ringede derfor til sin søn Flemming Frederiksen, der fik hende til at trykke på hendes nødhjælpsknap. Sønnen blev i røret, mens moderen kontaktede hjemmeplejen. Han blev nervøs over den samtale, han overhørte.

Flemming Frederiksen bor i Gørlev, han har en times kørsel op til sin mor i Holbæk, men efter hendes samtale med hjemmeplejen, valgte han at køre turen. Det er han glad for i dag.

- Den telefonsamtale kunne have været den sidste samtale, jeg havde haft med min mor, hvis jeg ikke var kørt herop, fortæller Flemming Frederiksen.

Da han kom op til sin mor lå hun alene i sengen og hev efter vejret. Hjemmeplejen havde været forbi. De havde, ifølge Sonja Frederiksen, oplyst, at hun ikke kunne få en vagtlæge ud, fordi det var for sent. Det forargede sønnen.

- Hvis jeg ikke var vred, før jeg kom, så var jeg det i hvert fald der, fortæller Flemming Frederiksen.

Han ringede selv efter en vagtlæge, der var hos dem efter 15 minutter.

Vagtlægen kunne hurtigt konstatere, at Sonja Frederiksen havde lungebetændelse og skulle i behandling med det samme, ellers ville det blive fatalt.

Hjemmeplejen i Holbæk Kommune beklager

I Holbæk Kommune beklager de den behandling, Sonja Frederiksen har fået.

- Det er selvfølgeligt beklageligt, hvis en af vores medarbejdere har været fejlinformeret. Selvfølgelig kan vagtlægen komme ud om natten, hvis vores medarbejder har sagt noget andet, er det en fejl fra vores side, lyder det fra Charlotte Larsen, der er leder ved Hjemmepleje Midt i Holbæk Kommune.

De vil nu sørge for, at alle medarbejdere kender proceduren, så ingen er i tvivl om, at vagtlægen kan komme ud om natten.