Advokat kræver 300.000 kroner efter krænkelser af børn

Når man har hørt børnenes forklaringer, kan man konstatere at de bliver krænket, siger børnenes bistandsadvokat i Østre Landsret i dag.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Hvert af de 16 børn, der er blevet krænket af en pædagog i sagen fra Eventyrlunden i Holbæk har krav på 15-20.000 kroner i erstatning for tort. Det siger børnenes bistandsadvokat, Nina Nielsen, i Østre Landsret tirsdag formiddag.

- Tort bliver udmålt efter, hvor krænket barnet er. Og hvor krænket bliver et barn på fire år over at blive befølt og kysset? Det kan børn normalt ikke sætte ord på. Det er faktisk også svært for voksne. Men man kan konstatere, når man har hørt børnenes forklaringer, at de bliver krænket, siger hun.

Var bange for at komme i børnehave

Hun fortæller i retten, hvordan flere af børnene har ændret adfærd i tiden efter krænkelserne. De havde problemer med vandladning og afføring og flere havde problemer med at sove om natten. Nogle var bange for at møde pædagogen og var bange for at komme i børnehave. Et af børnene ville længe efter ikke lade forældrene vaske hende i skridtet. De skammede sig, og der var flere af dem, der begyndte at tungekysse forældrene.

Læs også: Sådan er sagen forløbet

Pædagog var overordentligt populær

Ifølge bistandsadvokaten var pædagogen en rollemodel, og han var overordentligt populær. Han blev kaldt ”Sjællands mest vellidte pædagog.” Hun mener at retten, bør lægge vægt på, at børnene var overladt i pædagogens varetægt.

- Børnene bør i den alder kunne være trygge i, at hvad voksne gør, det er det rigtige. Det her har givet mistillid til voksne. Tilliden er simpelthen svækket, siger Nina Nielsen i retten.

Udover erstatning for tort, vil bistandsadvokaten også have, at børnene får erstatning til at dække den psykologhjælp, de kan få brug for senere.