To-årig dreng druknede i vandhul - nu er sagen afsluttet

Ingen har optrådt uansvarligt eller kan stilles til ansvar for ulykken ved Mørkøv, siger Anklagemyndigheden.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Det var en tragisk ulykke, da en to-årig dreng  faldt i et vandhul ved Rævebjerg på en tur med institutionen Børnehuset Krummeluren i Mørkøv i oktober sidste år. 

Det konkluderer Anklagemyndigheden hos Midt- og Vestsjællands Politi. 

På baggrund af flere tilbundsgående undersøgelser har Anklagemyndigheden ikke fundet, at nogen har optrådt uansvarligt eller, at nogen kan stilles til ansvar for ulykken. Det fortæller Charlotte Tornquist, kommunikationsmedarbejder i Midt- og Vestsjællands Politi.

I følge Charlotte Tornquist er alle sider af sagen blevet vendt; hvordan kunne det ske, hvor mange var afsted, og så er alle, der var med på turen blevet afhørt i sagen.

Rigshospitalet, Riget
Læs også
Toårig død efter drukneulykke i Mørkøv
Rigshospitalet, Riget
Læs også
Toårig død efter drukneulykke i Mørkøv

Efter anklagmyndigheden er kommet med deres afgørelse, har der været muligt at klage, men ingen af parterne har henvendt sig og klaget i sagen.

Dermed er sagen i juridisk forstand afsluttet. 

Dreng kom væk fra gruppen

Drengen blev kort efter ulykken fragtet med lægehelikopter til Rigshospitalet i København. På det tidspunkt var hans tilstand stadig kritisk. 

- Drengen kommer væk fra gruppen af børn og bliver fundet i vandhullet. Da politiet kommer frem, er han revet op, og der er påbegyndt livreddende førstehjælp. Men han er livløs, og vi får tilkaldt redningshelikopteren, der flyver ham til Rigshospitalet i kritisk tilstand, fortalte kommunikationsmedarbejder Charlotte Tornquist fra Midt- og Vestsjællands Politi tilbage i oktober.

Dagen efter, fredag den 11. oktober klokken 16.42, blev drengen erklæret død.

Personale mistede overblikket

Ifølge en redegørelse fra Krummeluren til Holbæk Kommune skete ulykken, da medarbejderne i en periode mistede overblikket over børnene. 

Redegørelsen fra institutionen indikerer, at en medvirkende årsag til ulykken er, at medarbejderne i et kortere tidsrum mister overblikket over børnene. I perioden mellem at der sker fordybelse i en pædagogisk aktivitet om nogle fundne bær, og at børnene skal samles inden hjemturen, sker der ikke den optælling af børnene, som ellers (jf. institutionens supplerende redegørelse) er normal praksis, skriver fagchef Christian Simonsen i et brev til Krummeluren sendt i dag.

3.jpg
Læs også
Toårig druknede: Nu skal institution opdatere sikkerhedsplaner
3.jpg
Læs også
Toårig druknede: Nu skal institution opdatere sikkerhedsplaner

Til trods for fejlen fandt kommunen dog ikke, at de rammer, som turen med børnegruppen er foregået under, kan betegnes som uansvarlige.


Nyhedsoverblik