Årets Sportsnavn - stor hæder til Mads Pedersen

Mads Pedersen fra Tølløse blev lørdag kåret som Årets Sportsnavn 2019, efter at han i september vandt VM.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Mads Pedersen er efter sin historiske VM-triumf blevet kåret som Årets Sportsnavn 2019.

Lørdag blev den 24-årige cykelrytter tildelt den prestigefyldte pris af statsminister Mette Frederiksen ved prisuddelingen Sport 2019, der blev afholdt i Jyske Bank Boxen i Herning.

quote Tak til drengene, jeg kørte med den dag. Tak til min familie for at støtte mig

Mads Pedersen

- Tak til (landstræner, red.) Anders Lund for at udtage mig. Tak til drengene, jeg kørte med den dag. Tak til min familie for at støtte mig i mine vanvittige idéer de seneste år, sagde verdensmesteren i sin takketale.

Prisen uddeles af Danmarks Idrætsforbund (DIF) og Team Danmark, og vinderen blev udvalgt af en dommerkomité, der blandt andre bestod af kronprins Frederik, Michael Laudrup og Camilla Martin.

Stærkt felt

Ud over Mads Pedersen udgjorde det danske herrelandshold i håndbold samt sejleren Anne-Marie Rindom de tre finalister til prisen. Alle tre blev verdensmestre i 2019.

- Det var en svær opgave, men dog en positiv udfordring at vælge én vinder fra et finalefelt bestående af tre verdensmestre i olympiske discipliner, siger DIF-formand Niels Nygaard, der ligeledes er formand for dommerkomitéen for Årets Sportsnavn, i en pressemeddelelse.

- Mads Pedersens VM-præstation i regnvejret i England var så fænomenal og udført i en sport, der konkurreres i over hele kloden, så han løber med hæderen. Hans neglebidende bedrift viser virkelig, hvordan topsport kan begejstre og bevæge danskerne.

Prisvinderne ved Sport 2019

Mads Pedersen blev med sin sejr den første dansker nogensinde, der har vundet VM-guld i landevejscykling for herrer.

Prisen som Årets Sportsnavn er blevet uddelt siden 1991. DIF og Team Danmark udpegede i første omgang 15 nominerede, der siden blev skåret ned til de tre føromtalte finalister.

Ud over hæderen følger der en præmiecheck på 75.000 kroner med prisen.

Caroline Wozniacki blev sidste år kåret som Årets Sportsnavn.

Mads Pedersen vandt VM i landevejscykling i september 2019. Det er første gang nogensinde, at en dansker vinder den titel og dermed også retten til at cykle et år i den eftertragtede regnbuefarvede trøje.

Den 3. oktober blev han modtaget og hyldet af 800 lokale borgere fra Holbæk. Modtagelsen skete i Tølløse Hallen, hvor Borgmester Christina Krzyrosiak Hansen og Holbæk Kommune havde budt op til sportsfest.

- For at være helt ærlig, jeg synes, det er så vildt. Han er opvokset i Tølløse, har gået i skole i Tølløse. Alle mennesker, der i lokalet i dag føler jo, at de kender ham, for han er en af os, og det er mega fedt, sagde Christina Krzyrosiak Hansen dengang til TV2 ØST.

Du kan se en video fra festen her:

Artiklen fortsætter under videoen.

 

VM-titlen er ikke første store præstation fra Mads Pedersen.

I 2013 vandt han som 17-årig juniorudgaven af den prestigefyldte brostensklassiker Paris Roubaix.

Dengang lavede TV2 ØST et portræt af Tølløse-rytteren. Du kan se indslaget her:

 

Fakta om Mads Pedersens karriere