8.F lavede kortfilm om hudkræft og kom gratis i biografen

En 8. klasse fra Mørkøv kom i finalen med en såkaldt lommefilm. Tirsdag blev de belønnet med en gratis tur i biografen.

8.F på Skovvejens Skole afdeling Kildebjerg i Mørkøv fik tirsdag overrakt biografbilletter til hele klassen inklusiv popcorn og sodavand.

Eleverne har været med i en konkurrence om at lave en oplysningsfilm om solarie og hudkræft.

Filmen blev lavet i forbindelse med Kræftens Bekæmpelse og Trygs oplysningskampagne "Uegnet for børn - sluk solariet", der skal lære unge under 18 at sige nej til solariesol.

Fik en femte plads

Det lykkedes dog ikke klassen at vinde konkurrencen. De måtte i stedet nøjes med en flot femte plads blandt 220 konkurrenter.

quote Vi er glade for femtepladsen, det havde vi slet ikke regnet med at opnå

Sasha Andersen fra 8.F

- Vi er glade for femtepladsen, det havde vi slet ikke regnet med at opnå, siger Sasha Andersen fra 8.F.

Selv om der flugte en vis ære med femte pladsen, så var der ingen præmie til klassen. Men biografen i Mørkøv mente ikke, eleverne skulle snydes for en præmie, og derfor besluttede biografen, der er drevet er frivillige, at give dem en gratis filmforevisning.

- Jeg synes, det er fedt, der er nogle folk, der gider tage initiativ til at give en tur, nu hvor vi ikke vandt, siger Lukas Sthal.

Det er 10. år i træk, der produceres lommefilm mod brugen af solarie.