¨

83-årig truede børn med økse – anholdt for trusler på livet

Det var her i Ladegårdsparken Vest, at en 83-årig mand truede to 11-årige børn med en økse. Foto: Kortforsyningen.dk - Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering

To 11-årige børn havde gentagne gange ringet på døren til en 83-årig mand fra Ladegårdsparken i Holbæk, da han til sidst åbnede med en økse i hånden.

Det blev tilsyneladende for meget for en 83-årig mand fra Ladegårdsparken Vest i Holbæk, at to 11-årige børn blev ved med at ringe på hans dørklokke.

Til sidst kom åbnede han truende døren med en økse i hånden.

Det oplyser Midt- og Vestsjællands Politi til TV2 ØST.

- Han havde øksen i hånden, men har hverken hugget ud efter eller løbet efter børnene. Men jeg kan godt forstå, at de to børn her på 11 år blev lidt forskrækket over det, fortæller kommunikationsmedarbejder Martin Bjerregaard fra Midt og Vestsjællands Politi.

- Den enes mor kontaktede politiet, og på den måde fik vi kendskab til episoden.

Da politiet ankom, blev manden anholdt og er nu sigtet for trusler på livet.

Børnene havde også ringet på dørklokken tidligere

Forud for den voldsomme episode havde to 11-årige børn, en dreng og en pige, gentagne gange ringet på den 83-åriges dørklokke, oplyser politiet. Det undskylder dog ikke mandens fremfærd.

Det er en noget usmart måde at tilkendegive, at man er utilfreds med børnenes utilsigtede ringeri på dørklokken

Martin Bjerregaard, kommunikationsmedarbejder hos Midt- og Vestsjællands Politi

- Det er en noget usmart måde at tilkendegive, at man er utilfreds med børnenes utilsigtede ringeri på dørklokken siger Martin Bjerregaard fra Midt- og Vestsjællands Politi

- Om det er en fejl fra børnenes side, som har taget striben af dørklokker derned ad flere gange for at komme ind i opgangen eller om der har været et egentlig drilleri-forhold over for den ældre medborger, det må vi prøve at få klarlagt.

Ifølge mandens forklaring var det ikke en tilfældighed, at hændelsen eskalerede så voldsomt.

- Det her foregår klokken 17.30 om eftermiddagen, men tidligere på dagen havde han også fået ringet på sin dør. Han bor åbenbart meget lavt nede i boligblokken og er generelt irriteret over støj og larm. Det er måske mange dråber små, der har gjort en stor Å, og nu var det åbenbart for meget for ham, siger Martin Bjerregaard.

Den 83-årige mand mener ikke, han har haft nogen truende adfærd over børnene, så formelt nægter han sig skyldig i sigtelsen, oplyser politiet.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App