¨

60.000 kroner til bålhytte og shelters

Friluftsrådet sender 60.000 kroner til Meget Mere Merløse i Store Merløse, som dermed får penge til at udleve drømmen om bådhytte og shelters.

Der er penge på vej til Store Merløse. Friluftsrådet har netop besluttet at sende 61.400 kroner fra Tips- og Lottomidlerne til fællesprojketet Meget mere Merløse, der har en drøm om at bygge bålhytte og shelters. Det skriver Meget Mere Merløse i en pressemeddelelse.

Planen er at tilbyde miljøundervisning i bålhytten med grejkasser for for eksempel skoleelever og børnene i daginstitutionerne, overnatning i shelters og hygge omkring bålpladsen, og de ting ser nud ud til at kunne blive til virkelighed.

- Vi er enormt glade for de penge. Ideen bliver til virkelighed, når shelters og bålhytten bygges. Vi har brug for et grønt og aktivt samlingspunkt i vores by, og vi synes det er oplagt at bruge naturen mere, når vi nu har så meget af den i vores by, siger Solvej Pedersen, aktiv borger i St. Merløse.

Klar i forsommeren

Målet er at lave et tilbud i hverdage til børn i daginstitutioner og i skolen. Her kan læring finde sted, når naturen inddrages. Gerne i samarbejde med de ældre, der spiller petangue på en tætliggende bane. I fritiden kan alle låne grejkasserne, bruge bålhytten og shelters til fælles aktiviteter, da det er tilgængeligt hele døgnet.

Idéen er at skabe et nyt, aktivt være- og samlingssted midt i St. Merløse. Ønsket kom frem blandt byens foreninger, skole, daginstitutioner, Bylaug, de unge, Skeespejderne, de ældre og flere andre for godt tre år siden.

Projektet påbegyndes foråret 2016 og vil være klar i løbet af forsommeren.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App