60.000 kroner til bålhytte og shelters

Friluftsrådet sender 60.000 kroner til Meget Mere Merløse i Store Merløse, som dermed får penge til at udleve drømmen om bådhytte og shelters.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der er penge på vej til Store Merløse. Friluftsrådet har netop besluttet at sende 61.400 kroner fra Tips- og Lottomidlerne til fællesprojketet Meget mere Merløse, der har en drøm om at bygge bålhytte og shelters. Det skriver Meget Mere Merløse i en pressemeddelelse.

Planen er at tilbyde miljøundervisning i bålhytten med grejkasser for for eksempel skoleelever og børnene i daginstitutionerne, overnatning i shelters og hygge omkring bålpladsen, og de ting ser nud ud til at kunne blive til virkelighed.

- Vi er enormt glade for de penge. Ideen bliver til virkelighed, når shelters og bålhytten bygges. Vi har brug for et grønt og aktivt samlingspunkt i vores by, og vi synes det er oplagt at bruge naturen mere, når vi nu har så meget af den i vores by, siger Solvej Pedersen, aktiv borger i St. Merløse.

Klar i forsommeren

Målet er at lave et tilbud i hverdage til børn i daginstitutioner og i skolen. Her kan læring finde sted, når naturen inddrages. Gerne i samarbejde med de ældre, der spiller petangue på en tætliggende bane. I fritiden kan alle låne grejkasserne, bruge bålhytten og shelters til fælles aktiviteter, da det er tilgængeligt hele døgnet.

Idéen er at skabe et nyt, aktivt være- og samlingssted midt i St. Merløse. Ønsket kom frem blandt byens foreninger, skole, daginstitutioner, Bylaug, de unge, Skeespejderne, de ældre og flere andre for godt tre år siden.

Projektet påbegyndes foråret 2016 og vil være klar i løbet af forsommeren.