52-årig dømmes for grov skattesvig

En 52-årig rumæner er med sit tidligere firma i Holbæk blevet dømt for medvirken til grov skatte- og momssvig for i alt cirka 12 millioner kroner.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Halvandet års fængsel, en tillægsbøde på 6 millioner kroner og en udvisning af Danmark.

Sådan lyder fremtiden for en 52-årig mand fra Rumænien, efter han torsdag ved Retten i Holbæk blev dømt for sin medvirken til grov skatte- og momssvig for i alt cirka 12 millioner kroner. Det oplyser Midt- og Vestsjællands Politi i en pressemeddelelse.

- Dommen var i fuld overensstemmelse med min strafpåstand. Når man ser på, at den dømte ikke selv har fået nogen andel i udbyttet og kun ydet et begrænset bidrag til svindlen, er jeg tilfreds med rettens afgørelse, som jeg vurderer som et udtryk for, at selv en mindre grad af medvirken til omfattende skatte- og momssvig straffes hårdt, fortæller senioranklager Thomas Brædder.

Firma var skalkeskjul

SKAT anmeldte rumæneren og et firma inden for rengørings- og vikarbranchen til politiet, efter han i forbindelse med et ophold i Danmark fra 2013 til 2014 etablerede og registrerede firmaet i Holbæk Kommune til myndighederne.

Firmaet blev af andre bagmænd benyttet til at unddrage myndighederne moms og betaling af skat og arbejdsmarkedsbidrag.

Den nu dømte rumæner blev med en europæisk arrestordre i august 2015 udleveret til Danmark til retsforfølgning i sagen, som altså i går blev afgjort i Retten i Holbæk. Den dømte ankede straks dommen, men forblev varetægtsfængslet efter domsafsigelsen.