50 meters børnemaleri skal give smil på vaccinationscentret

Et 50 meter langt maleri skal være med til at sprede håb.

Et 50 meter langt maleri pryder nu indgangen i Holbæk Sportsby, der også fungerer som vaccinationscenter. 

Maleriet er skabt af den lokale kunstner Nikolaj Therkildsen og 4. klasserne fra Absalonskolen i Holbæk. Nikolaj Therkildsen har stået for at male værket i fire forskellige temaer, mens børnene har tegnet tegninger omhandlende kampen mod corona.

Fredag stod maleriet nu helt færdigt. 

- Nu er vores tegninger hængt op, så nu er der mange, der kan komme og se dem, når de er i Sportsbyen, siger Maria Dina Jelund, der går i 4.C på Absalonskolen.

Coronamaleriet indvies.
Coronamaleriet indvies. Foto: Jesper Truelsen - TV2 ØST

Til kamp mod corona

Maleriet har til formål at danne en væg mellem vaccinationscenteret og de øvrige aktiviteteter, der foregår i Holbæk Sportsby, og samtidig skal det også give noget pænt at kigge på. Børnenes tegninger handler især om, hvordan vi kan få bugt med coronavirus.

- Jeg har lavet en tegning, hvor en mand står med et trofæ, og publikum jubler, fordi vi har vundet over corona, siger Liam Matteo Vallenilla Coronado fra 4.C på. Absalonskolen.

- Jeg har tegnet, at corona bliver udslettet. Jeg tænkte på at tegne noget, som alle ville blive glade for, og alle håber jo, at corona bliver udslettet, siger Sara Bayat, der også går i 4.C.

Tegning af Liam Matteo Vallenilla Coronado, der viser, at vi har besejret corona, og alle jubler.
Tegning af Liam Matteo Vallenilla Coronado, der viser, at vi har besejret corona, og alle jubler. Foto: Jesper Truelsen - TV2 ØST

En anden tegning viser, at corona bliver udslettet, når vi krammer hinanden.

- Min ven og jeg har lavet en tegning, hvor vi krammer, og så ødelægger det coronavirus, hvis vi krammer hinanden, fortæller Clara Sofie Fønss Holm Lazzaro, der går i 4.B på Absalonskolen.

Når et kram kan udslette corona. Tegnet af Clara Sofie Fønss Holm Lazzaro, der går i 4.B på Absalonskolen i Holbæk.
Når et kram kan udslette corona. Tegnet af Clara Sofie Fønss Holm Lazzaro, der går i 4.B på Absalonskolen i Holbæk. Foto: Jesper Truelsen - TV2 ØST

Og netop at få børnenes tanker og ideer med i Nikolaj Therkildsen værk, var et af hovedeformålene.

- Børnenes tanker handler meget om håb, afsavn, sport og glæde. Og at få det integreret i Nikolajs arbejde, det er det, som jeg synes er så fantastisk. At det etablerede og det umiddelbare kan et eller andet sammen, lød det mandag fra Bente Maria Kløvgaard, der er kommunikations- og marketingchef for Holbæk Sportsby.

Ferniseringen blev fejret med masser af flag, mens 4. klasserne fra Absalonskolen fik lov at se deres tegninger på det færdige maleri. 

Én af de mange tegninger, der er en del af det stores værk i Holbæk Sportsby.
Én af de mange tegninger, der er en del af det stores værk i Holbæk Sportsby. Foto: Jesper Truelsen - TV2 ØST