43-årig erkender biltyveri men husker ikke benzintyveri

Politiet snuppede tirsdag en 43-årig mand, som siden 22. august har kørt rundt i en stjålet bil. Manden erkender tyveriet, men har glemt nogle andre forhold.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Næsten 3 ugers køreeventyr sluttede tirsdag for en 43-årig mand. Han blev anholdt for biltyveri, efter at bilens ejer havde set ham på Holbækmotorvejen.

- Ved 16-tiden ringer bilens ejer til os og siger, at han har set sin bil på motorvejen i retning mod Roskilde og Holbæk. Vi har en formodning om, at bilisten vil fortsætte helt til Holbæk og lægger os på lur og får stoppet og anholdt ham ved afkørslen Holbæk Øst, fortæller Martin Bjerregaard, der er kommunikationsmedarbejder i Midt- og Vestsjællands Politi.

Set bilen flere gange

I de næsten 3 uger, hvor bilen har været væk, har ejer Veli Aydin fra Svinninge set sin sorte Toyota Combivan køre rundt i lokalområdet adskillige gange, men hver gang er politiet ikke nået frem i tide.

Samtidig er han begyndt at få regninger fra tankstationer, hvor biltyven har tanket og efterfølgende er stukket af fra regningen.

Husker ikke benzintyveri

Selv om den 43-årige anholdte erkender biltyveriet og både er sigtet for det og for at køre uden kørekortet, så mener han umiddelbart ikke, at han kan kædes sammen med benzintyveriet.

- Han har sagt til os, at han ikke kan huske noget om, at han skulle have tanket benzin uden at betale. Han er blevet løsladt, men vi skal have fat i ham igen. Vi har gode overvågningsbilleder fra tankstationen, så vi må se, hvad de viser. Han har sagt, at han nok har lånt bilen ud på et tidspunkt, så vi skal have fat i vedkommende, han har lånt bilen til og se, hvem af dem, der er kørt fra benzinregningerne, siger Martin Bjerregaard.

Husker heller ikke 2 fjernsyn

Politiet fandt to fjernsyn i den stjålne bil, men dem kan den sigtede heller ikke huske noget om, så politiet skal også have undersøgt, hvor de stammer fra, og om bilen er brugt til kriminalitet.

Den 43-årige mand er i forvejen godt kendt af politiet - blandt andet for at stjæle biler. Manden har senest haft bopæl i Jyderup, men er nu uden fast adresse.

Medtaget bil

Ifølge bilens ejer er Toyotaen mærket af tyveriet.

- Ja, den har fået nogle buler, og så har tyven kørt så råddent i den, at der stort set ikke er bremser og kobling tilbage. Men den kan stadig køre, så det er godt nok, og jeg er glad for at have fået den tilbage, så jeg skal ligge og bruge tid på at køre rundt og kigge efter den. Hvis man leder længe nok, så dukker tingene åbenbart op, siger bilejer Veli Aydin til TV2 ØST.

Han skal nu gøre skaderne op i forhold til at stille krav til tyven om en erstatning.