34 biler ramt i nat - bande går målrettet efter Mercedes-airbags

Vores region plages af en række indbrud i Mercedes personbiler og varevogne. Tyvene går målrettet efter rat og airbags.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Først bliver ruden knust. Så bliver bilens rat afmonteret – og sekundet efter er tyven væk igen.

Sådan er fremgangsmåden for en gruppe tyve, der i disse uger går målrettet efter at stjæle rat og tilførende airbags til Mercedes-biler.

quote Det er det største samlede udbytte, som vi har hørt om

Martin Bjerregaard, kommunikationsansvarlig ved Midt- og Vestsjællands Politi

- Det er et type helt særlige indbrud, fordi det kræver specialviden og specialudstyr at afmontere rattet uden at udløse airbaggen, og det samtidig er blevet udført ved folks huse uden at nogen tilsyneladende har hørt noget, siger Martin Bjerregaard fra Midt- og Vestsjællands Politi.

Meget omfattende indbrud

Natten til lørdag gik det ud over 34 parkerede personbiler og varevogne hos en Mercedes-forhandler i Holbæk, men ellers er det især gået ud over private Mercedes-vogne i blandt andet Holbæk, Roskilde og Køge-området.

- Det er det største samlede udbytte, som vi har hørt om, og der er jo også tale om et meget stort indbrud målt i udbytte, siger Martin Bjerregaard.

Politiets formodning er, at der er tale om indbrud for at skaffe reservedele til genbrug.

- Der er tale om så store mængder, at det også er noget, der kræver et større marked. Det er noget, som vi også efterforsker, siger han.

Kontakt politiet

Han opfordrer eventuelle vidner til at kontakte politiet.

- Gerningsmændene går jo nok ikke langt omkring i villakvartererne med et rat fra Mercedes-biler. Så vi tænker, at de må holde i nærheden. Derfor vil jeg godt opfordre til, at folk kontakter os, hvis de ser parkerede biler i et område, som ikke normalt er der, siger politimanden.

Politiet kan kontaktes på telefon 1-1-4.