3.000 børn skal genstestes for fedme

Et nyt forskningsprojekt skal forsøge at afklare, hvorfor nogle børn udvikler overvægt i en tidlig alder. 3000 børn fra Holbæk Kommunen skal testes.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I et forsøg på at spotte de første tegn på risiko for overvægt vil Holbæk Kommune og Holbæk Sygehus undersøge generne hos 3.000 børn i kommunen. Det skriver Berlingske.

I projektet vil samtlige børn i alderen to et halvt til otte år blive undersøgt. Det sker for at komme tættere på, hvad der på et biologisk plan gør, at nogle børn tidligt udvikler overvægt.

Sødt eller fedt

- Vi ved, at gener og miljø spiller sammen på dette område. Vi skal prøve at blive klogere på, hvad børn har af genetisk baggrund, som kan være med til at bestemme, hvor aktive de er, og hvor tilbøjelige de er til at vælge at spise noget, som er sødt og fedt, siger overlæge Jens-Christian Holm fra Enheden for Overvægtige Børn og Unge på Holbæk Sygehus til avisen.

Udover at børnene vil blive undersøgt på sygehuset, vil også den kommunale tandpleje og sundhedsplejen deltage i forskningsprojektet. Og der vil blive kigget på både arvemasse – via en spytprøve – samt tarmbakterier.