30 forskellige hjemmeplejere på en måned

Jytte Larsen fra Regstrup er træt af for mange forskellige hjemmehjælpere.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

30 forskellige hjemmehjælpere på en måned. Det er hvad en kvinde fra i Regstrup udenfor Holbæk har været udsat for.

Jytte Larsen er hårdt ramt af sin sclerose og har brug for hjemmepleje flere gange om dagen.

I løbet af den seneste måned har hun mindst haft 30 hjemmehjælpere i sit hjem, fortæller hun. Blandt andet til intimpleje. Og det er hun godt og grundigt træt af.

- Jeg synes, det er rigtig ubehageligt at få intimpleje af alle mulige forskellige og ligge nøgen der og udstille sig selv, det er meget ydmygende, siger Jytte Larsen.

Ifølge Jytte Hansen har situationen været den samme de seneste par måneder, og nu har hun fået mere end nok.

- Det kan simpelthen ikke være rigtigt, det er ude af proportioner og de kan ikke være det bekendt, siger hun.

Holbæk Kommune udliciterede sidste år noget af den kommunale hjemmepleje for at spare penge. Firmaet Forenede Care overtog opgaven i distrikt øst samt på Kastaniely Plejecenter i Holbæk.

- Selvfølgelig skal vi gøre noget ved det. Hvis der er en sag, så er der en sag. Og det er vores pligt at finde ud af, om Forenede Care lever op til den aftale, vi har lavet med dem, og det har vi fuld opmærksomhed på lige nu, fortæller Pernille Kruse (VENSTRE) , som er formand for udvalget for voksne i Holbæk Kommune.

Den aftale bliver dog overholdt ifølge direktøren hos Forenede Care .

- Jytte Larsen har fået al den hjælp, hun skulle bruge, og vi synes, det er meget vigtigt, at hun ikke har stået i en situation, hvor hun ikke har fået den nødvendige hjælp. Vi er selvfølgelig rigtig kede af, at Jytte Larsen føler, hun har fået så mange besøg, og det tager vi en dialog med hende om, siger Thomas Nistrup.