28-årig tiltalt for at køre mand ihjel: Startede som skænderi på McDonald's

En 28-årig mand er blevet tiltalt for at køre en mand ned på Cirkel K i Holbæk i oktober måned. Påkørslen kostede manden livet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Et skænderi og et efterfølgende opgør på McDonald's i Holbæk, der endte med, at en 39-årig mand blev kørt ihjel, skal nu i retten.

En 28-årig mand er nemlig tiltalt for dødsvold i sagen. Det oplyser nyhedsbureauet Ritzau.

Manden risikerer en straf på op til ti års fængsel i sagen. Han har tidligere nægtet sig skyldig i sigtelsen. 

Startede på McDonald's

Hændelsen skete den 5. oktober sidste år, hvor den tiltalte mand fra Brøndby og en dengang 26-årig mand fra Roskilde mødte den 39-årige mand på McDonald's. Her spiste han med sine to børn.

Der var ondt blod mellem de to parter - og situationen endte med, at de aftalte at mødes udenfor Cirkel K efterfølgende. 

De to yngre mænd havde begge bande-tilknytninger og er kendt af politiet for at have begået vold. En af de to mænd havde i lang tid haft en konflikt kørende med den 39-årige mand. 

Følte sig truet

Den 39-årige mand mødte imidlertid ikke alene op til mødet på tankstationen. To andre mænd mødte også op, og da situationen udviklede sig til slagsmål, følte den nu 28-årige mand sig angiveligt så truet, at han kørte den 39-årige mand ned og flygtede fra stedet med sin kammerat.

Den 39-årige døde efterfølgende af sine kvæstelser.

Den 28-årige mand er foruden vold med døden til følge også tiltalt for at have bragt andre i fare med sin kørsel.

Havde tyrkisk baggrund

Den dræbte 39-årige mand havde baggrund i Tyrkiet og var et fremtrædende medlem af en tyrkisk politisk organisation. 

De to yngre mænd havde baggrund i Irak, og der er derfor blevet spekuleret i, at sagen havde en politisk baggrund - muligvis i kurdernes frihedskamp i Tyrkiet. Politiet har dog tidligere fortalt, at de kun ser det som ét af flere mulige motiver for fjendskabet.