28-årig dømt for dødsulykke med 124 km/t

En 28-årig kvinde fra Svinninge blev tirsdag idømt halvandet års fængsel ved Retten i Holbæk for uagtsomt manddrab på sin gode ven.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Tirsdag blev der sat foreløbigt punktum i en voldsom ulykke i juli sidste år. Her bragede en dengang 27-årig kvinde i bil ind i muren til en butik på Hovedgaden i Svinninge ved Holbæk med mindst 124 kilometer i timen, hvor hastighedsbegrænsningen er 50 kilometer i timen.

Mens hun selv slap med livet i behold, døde hendes 34-årige ven nogle måneder efter ulykken, og i går blev hun idømt halvandet års fængsel for uagtsomt manddrab. Det skriver Ekstra Bladet på sin hjemmeside.

Løb tør for øl

Den 27-årige kvindes promille blev efter ulykken målt til 0,62. Hun forklarede ifølge avisen i retten, at hun og kæresten havde inviteret nogle venner herunder afdøde over til en øl. Da de løb tør, sagde hendes kammerat, at han havde flere øl derhjemme, så han og den 27-årige kvinde kørte sammen hjem til ham i Svebølle for at hente forsyninger. Hun husker, at han kørte derud, men de må have byttet på hjemvejen, for det var hende, der sad bag rattet, da ulykken skete.

Læs også: Mand i livsfare efter trafikulykke

Udover halvandet år bag tremmer, er den nu 28-årige kvinde, der erl astbilchauffør til daglig, blevet frakendt retten til at føre bil de næste 5 år.

Hun har udbedt sig betænkningstid i forhold til, om dommen skal ankes.