24-årig forsvundet i sag om trafikdrab

Politiet leder i øjeblikket efter den 24-årige mand, der er sigtet for uagtsomt manddrab og hensynsløs kørsel i Jyderup, hvor et ældre par blev dræbt. Mens han ved et grundlovsforhør blev løsladt, har landsretten nu afgjort, at han skal varetægtsfængsles.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Østre Landsret har besluttet, at den 24-årige mand, der tirsdag den 20. oktober kørte ind i en personbil i lyskrydset på Skovvejen ved Jyderup, så en 85-årig kvinde og en 89-årig mand blev dræbt, alligevel skal varetægtsfængsles for uagtsomt manddrab og hensynsløs kørsel. Men manden er forsvundet.

Læs også: Ældre par omkommet i ulykke

Det skriver dagbladet Nordvestnyt.

Dagen efter den tragiske dødsulykke blev den unge københavner fremstillet i grundlovsforhør, men Retten i Holbæk løslod manden, der dog lige siden har været sigtet i sagen.

Fortsætter med at lede

Dommeren mente ikke, at politiets mistanke om, at den 24-årige ved ulykken kørte for stærkt i sin kassevogn, overhalede to biler på trods af en spærrelinje og kørte over for rødt lys, var kraftig nok til en varetægtsfængsling.

Læs også: Dommer løslader mand efter dobbelt trafikdrab

Men Østre Landsret omgjorde den afgørelse i onsdags, og lige siden har politiet uden held ledt efter manden, der var chauffør i et transportfirma.

- Vi har søgt efter ham på hans bopæl og andre relevante adresser, hvor vi ved, at han har sin gang, og vi har en klar formodning om, at han godt ved, at vi leder efter ham. Men vi fortsætter med at lede, og sagen har høj prioritet, siger efterforskningsleder hos lokalpolitiet i Holbæk, Richard Olsen, til Nordvestnyt.

Forskellige forklaringer

Politiet har fået en foreløbig erklæring fra den bilinspektør, der undersøgte ulykken. Undersøgelserne viser, at den sigtede kørte for stærkt, men politiet ønsker endnu ikke at oplyse, hvor stærkt han kørte.

Derudover har flere personer, som så ulykken, forklaret til politiet, at de mener, at den 24-årige kørte over for rødt lys og overhalede to biler ved en spærrelinje.

Læs også: Gav førstehjælp ved dødsulykke: Det var voldsomt

Enkelte vidner mener dog, at personbilen med det ældre par enten var skyld i eller havde en del af skylden for ulykken. Under grundlovsforhøret forklarede den sigtede, at han ikke mente, ulykken var hans skyld.

Langt synderegister

Når det gælder overtrædelser af færdselsloven, har den unge chauffør et langt synderegister. I 2013 fik han en ubetinget frakendelse af kørekortet i et halvt år, og lige nu har han en betinget frakendelse af kørekortet.

Ud over dødsulykken har han også to verserende sager om at køre over for rødt lys og overhale ved en spærrelinje.