23-årig mand tiltalt for at hacke toppolitikere

En 23-årig mand er tiltalt for blandt andet at hacke sig til den daværende statsminister Helle Thorning-Schmidts CPR-nummer.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I 2013 blev flere politikere udsat for personkrænkende handling.

Men ingen af politikerne vidste det. Det er i hvert fald anklagemyndighedens påstand i en hackersag mod en 23-årig mand, som er tiltalt for at have udviklet et program til at opsnappe politikeres CPR-numre, som begyndte fredag i Retten i Holbæk. 

Politikerne er den daværende statsminister Helle Thorning-Schmidt (S), økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R), social-, børne- og integrationsminister Annette Vilhelmsen (SF) og Brian Mikkelsen (K).

Det skriver Nordvestnyt.  

quote Derfor er det ikke sikkert, at folk, der har fået misbrugt deres følsomme oplysninger, overhovedet ved det

Anders Reckendorff, anklager ved Midt- og Vestsjællands Politi

- I dette tilfælde er det typisk hjemmesider eller virksomheder, der har cpr-oplysninger på folk eller har adgang til cpr-registret. Derfor er det ikke sikkert, at folk, der har fået misbrugt deres følsomme oplysninger, overhovedet ved det, uddyber anklager ved Midt- og Vestsjællands Politi Anders Reckendorff til avisen.

Nægter sig skyldig 

Den tiltalte var blot 19 år gammel og boede hjemme hos forældrene i Fårevejle Stationsby, da politiet efter et tip bankede på døren med en ransagningskendelse. De mistænkte den unge mand for hacking af flere forskellige hjemmesider.

For eksempel mener anklagemyndigheden, han skaffede sig adgang til mobiltelefonselskabet Waoo Mobils hjemmeside og udnyttede en sårbarhed, hvor han fik adgang til CPR-registret og heriblandt de fire folketingspolitikere. 

Han nægter sig skyldig, men på grund af sagens omfang har han endnu ikke forklaret sig om netop dette anklagepunkt.