¨

23-årig mand dømt for trusler og forsøg på ulovlig tvang

Foto: TV ØST

Retten i Holbæk har onsdag fundet en 23-årig mand skyldig i trusler og forsøg på ulovlig tvang mod Trykkefrihedsselskabet i forbindelse med Dan Park udstilling.

En 23-årig mand er onsdag ved Retten i Holbæk fundet skyldig i at have fremsat trusler mod Trykkefrihedsselskabet i forbindelse med udstillingen af den svenske kunstner Dan Parks værker i galleri Hornsleth. Det skriver Midt- og Vestsjællands Politi i en pressemeddelelse.

Den 23-årige mand havde via Facebook truet Trykkefrihedsselskabet med at sætte ild til deres lokaler, hvis udstillingen blev gennemført.

- Der er tale om meget alvorlige trusler, som er fremsat i forbindelse med en lovlig udstilling af en række værker, siger specialanklager Anja Lund Liin.

Skærpende omstændighed

Retten i Holbæk idømte den 23-årige mand 40 dages betinget fængsel, og 60 timers samfundstjeneste, og retten lagde ved sin domsafsigelse særligt vægt på, at der var tale om et angreb på ytringsfriheden.

- Det er altid en alvorlig sag, når nogen fremsætter trusler over for andre, men i denne sag er det en særlig skærpende omstændighed, at truslerne har baggrund i andres lovlige ytringer i den offentlige debat, lyder det fra specialanklager Anja Lund Liin.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App