22 får døde i Knabstrup (Video)

Politiet måtte i går rykke ud til en anmeldelse om misrøgt. 12 får var døde, og 10 måtte aflives.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

12 døde får ved en gård i Knabstrup fik i går en anmelder til at ringe til politiet. Da betjente og en dyrlæge nåede ud til gården, blev det konstateret, at der ikke var hverken vand eller foder til dyrene.

 - Man bliver ked af det. Når man selv har får og ved, hvor nemme de er at passe, så forstår man simpelthen ikke, hvor kæden er hoppet af, siger dyrlæge Anne Marie Veistrup.

Se hele indslaget fra TV2 ØST herunder:
[video:flv:090330_faar.flv]

De 12 døde får lå stadig i indhegningen, hvor de resterende får gik rundt.

 - Mange af fårene er underernærede, og de har sygdommen fåreskab. Fårene døde højst sandsynlig af sult, siger Anne Marie Veistrup. 

Udover de 12 får, der allerede var døde, blev yderligere 10 får aflivet. Det er ikke første gang, at landmanden har haft besøg af politiet. Sidste sommer mistænkte politiet ham for vanrøgt af sine dyr, og i januar i år blev han sigtet for en grov overtrædelse af dyreværnsloven. Manden har får flere steder på Sjælland.

  - Hans forklaring går på, at han har bedt andre hjælpe sig med at passe fårene, men det har de ikke gjort, siger leder af dyreværnssektionen ved Midt- og Vestsjællands Politi Geert Nielsen.

Politiet efterforsker nu sagen nærmere.

 - Den nye anmeldelse kommer til at indgå i den allerede verserende sag, siger Geert Nielsen.