22-årig blev jagtet med økse: Klovnetrenden spreder sig

En 22-årig mand blev jagtet af en klovn bevæbnet med en økse gennem Holbæks hovedgade sent søndag aften.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Sent søndag aften slentrede en 22-årig mand ned ad Ahlgade i Holbæk, da han pludselig stod ansigt til ansigt med en person iført klovnekostume og en økse i hånden.

Klovnen begyndte at løbe efter den 22-årige, som med det samme spurtede hen ad Holbæks hovedgade.

- Den 22-årige var meget, meget rystet, da vi talte med ham senere samme aften, fortæller Carsten Andersen, kommunikationsansvarlig hos Midt- og Vestsjællands Politi, til TV ØST.

quote Den 22-årige var meget, meget rystet

Carsten Andersen, kommunikationsansvarlig hos Midt- og Vestsjællands Politi

Seks tilfælde i løbet af weekenden

Der har i løbet af weekenden hos Midt- og Vestsjællands Politikreds nu været tre tilfælde af personer iført klovnekostumer, som skræmmer tilfældige mennesker.

Lørdag blev en 20-årig skræmt af en klovn, som lå på lur et buskads i Holbæk, mens en person anmeldte en klovn gå rundt i Svinninge omkring midnat. Og alene i løbet af et halvt døgn natten til mandag har Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi fået fire anmeldelser om uhyggelige klovne.

quote Det er en fuldstændig utilstedelig måde at opføre sig på

Carsten Andersen, kommunikationsansvarlig hos Midt- og Vestsjællands Politi

- Det er en fuldstændig utilstedelig måde at opføre sig på, siger Carsten Andersen, kommunikationsansvarlig hos Midt- og Vestsjællands Politi, til TV ØST.

Udsætter sig selv for fare

Der er ifølge Midt- og Vestsjællands Politi derfor al mulig grund til at advare mod trenden om at spille klovn og true personer med våben eller andet.

Får politiet fat i vedkommende, kan der blive tale om overtrædelse af ordensbekendtgørelsen, våbenloven eller i værste fald straffeloven.

Derfor vil politiet på ingen måde se igennem fingre med en sådan optræden, der på ingen måder kan betegnes som sjov eller drengestreger. Endelig udsætter man sig også for fare, hvis man går ud foran biler for at forskrække bilisterne eller laver noget lignende.

Tilkald politiet, hvis du støder på en klovn

Politiet opfordrer derfor borgere til at tilkalde politiet, hvis de ser en klovn på steder, hvor man ikke vil forvente at møde en udklædt.

På den måde håber man hos politiet, at man hurtigt og konsekvent kan stoppe denne modedille.

Politiet kan kontaktes på telefon 1-1-4.