¨

20-årige piger på strand følte sig begloet af drone

Foto: TV ØST

Isabella Thygesen og Lone Jensen fik sig en ubehagelig oplevelse på stranden ved Holbæk i weekenden, hvor en drone med kamera fløj over dem og andre kvinder.

Det, der skulle have været en hyggelig og afkølende tur til stranden i weekenden, blev i stedet en ubehagelig oplevelse for Isabella Thygesen og Lone Jensen.

De er begge to 20 år og var taget på stranden ved Holbæk ved 14-tiden lørdag, men pludselig blev freden forstyrret af noget flyvende, som de gætter på, var en drone.

- Der sad et kamera på, det er jeg slet ikke i tvivl om. Man kunne tydeligt se det, og flere begyndte at tage tøj på, når det fløj hen over dem. Det fløj kun henover unge piger og kvinder, og hvis det ligesom fandt noget det kunne lide, dykkede det, fortæller Isabella Thygesen.

Hvor ender billederne henne?

Hun og veninden ved ikke, om kameraet rent faktisk var i brug, men tanken om, at der kan være blevet fotograferet, bryder de sig ikke om.

- Jeg lå uden bikinitop på. Godt nok lå jeg på maven, men det er da ubehageligt, at nogen har fløjet hen over og måske taget billeder. Hvem er de, og hvad bruger de billederne til? Jeg har ikke lyst til at gå på nettet og pludselig se billeder af mig selv uden tøj på, så jeg synes virkelig, det her er utrygt, siger Lone Jensen.

Unge mennesker ombord

Dronen fløj ind over stranden og kvinderne, dykkede, og så forsvandt den i nogen tid og landede på en båd ude omkring Bognæs, mener Lone Jensen. Der var to-fire personer ombord, og det var unge mennesker.

- På et tidspunkt havde de været inde og sejle ved den gamle losseplads, hvor man kan komme ind, og så vendte de og sejlede ud igen. Det må have været på den båd, at dronen landede, for der kun to vandscootere i vandet og så Orøfærgen udover dem, siger Lone Jensen.

Politiet: Ingen anmeldelser om sagen

Dronen kom tilbage igen og fløj atter henover kvinder, hvorefter den forsvandt.

- Vi snakkede om, at næste gang den kom tilbage, ville vi tage billeder af den, men den kom ikke igen. Derfor meldte vi det heller ikke til politiet, for hvad skulle de næsten gøre ved det? siger Isabella Thygesen.

Hos lokalpolitiet i Holbæk fortæller leder Otto Storm, at de ikke har modtaget nogen anmeldelser i sagen.

- Vi har ikke hørt om det. Man kan godt anmelde sådan noget, for man må ikke flyve med droner ind over stranden, men det kan selvfølgelig være svært for os at gøre noget, hvis ikke vi har et billede af den båd, den landede i, siger Otto Storm.

Var du også på stranden i Holbæk i lørdags og så dronerne? Så vil vi meget gerne høre fra dig. Skriv til redaktion@tveast.dk.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App