20-årig kørte uden togbillet 436 gange

En ung mand fra Svinninge blev mandag dømt til at betale 327.000 kroner til DSB. Manden erkendte i retten, at have kørt flere hundrede gange med tog uden gyldig billet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

436 ture med toget, som en 20-årig i første omgang valgte at tage uden at købe billet, er blevet en dyr fornøjelse.

Han blev mandag dømt til at betale en erstatning på 327.000 kroner til DSB.

Desuden blev han idømt fire måneders fængsel, hvori også indgår vold og hærværk, skriver dagbladet Nordvestnyt tirsdag.

Det var en 20-årig mand fra Svinninge, der mandag i Retten i Holbæk erkendte, at han mindst 436 gange kørte med toget uden gyldig billet.

Tog-turene uden billet foregik på Nordvestbanen mellem Kalundborg og København og med S-togene i hovedstadsområdet.

- Det var blevet en vane. Det var ikke noget, jeg tænkte så meget over, lød forklaringen fra den 20-årige.

Han følte, at det var nødvendigt at køre med toget for at kunne være sammen med sine venner, og turene foregik stort set hver dag.

- Jeg betalte på et tidspunkt, men jeg gav op, fordi det blev for stort et beløb, forklarede den 20-årige mand, der også skulle bruge penge til et LSD-misbrug.

De gratis ture foregik i perioden fra 11. februar 2014 til 28. juni i år.

Nærmer sig dog ikke Danmarksrekord
Danmarksrekorden for flest ture uden gyldig billet indehaves af en 46-årig hjemløs mand fra Søborg, der i 2015 i Retten i Glostrup blev dømt for at have kørt 928 gange i tog uden billet. Det kostede en erstatning på 696.000 kroner (750 kroner pr. tur).

I Retten i Holbæk mandag mente den 20-åriges forsvarer, at erstatningen ikke burde være 750 kroner i kontrolafgift pr. tur, skriver Nordvestnyt.

- Har DSB lidt et tab? Toget kører alligevel. Forsættet var, at han ville snyde for billetprisen, så jeg mener, at erstatningen bør fastsættes ud fra et skøn, sagde forsvareren, advokat Rune Wiborg, København.

 Retten fastslog dog, at retspraksis er, at erstatningen godtgøres efter størrelsen på kontrolgebyret.

I fængselsstraffen på fire måneder indgår foruden den manglende betaling for togturene også et voldsforhold i Holbæk og to tilfælde af hærværk i Mørkøv.

Den dømte valgte at modtage dommen.