¨

2 mænd varetægtsfængslet for ildspåsættelse.

Foto: TV ØST

En stribe påsatte brande hærgede i nat Holbæk-området. Det gik blandt andet ud over en Audi-forhandler, som fik syv biler brændt af.

- Jeg håber at de får en meget lang straf. Det er så meningsløst at udøve den slags hærværk, og jeg er så sur over det. Sådan siger Audiforhandler Peter Lindeborgh, Holbæk, i dag til TV2 Øst, efter 7 af hans biler i aftes blev brændt af.

Skaderne alene hos Audi løber op i flere millioner kroner, men ud over de syv biler ved Audi-forhandleren blev der også sat ild til biler i Jyderup, ved Tuse-Hallen, ved det gamle rådhus i Regstrup og ved Ugerløse. Der ud over blev der også sat ild til en toiletbygning på Holbækmotorvejen ved Vipperød.

Fremgangsmåden er hver gang den samme - rødvinsflasker er blevet fyldt op med benzin. Flasken har fået en klud i halsen og er så blevet antændt.

- Det er meget omfattende og voldsom hærværk, og jeg kan ikke mindes, at jeg har set noget lignende i lang tid, siger vagtchef hos Midt- og Vestsjællands Politi, Claus Hald Simonsen i dag.

Midt- og Vestsjællands Politi har tidligt i morges, kl. 04.45 anholdt to mænd på 18 og 19 år, der mistænkes for at have forbindelse til en eller flere af brandene. De blev mandag formiddag fremstillet i grundlovsforhør i retten i Holbæk, de er sigtet efter straffelovens § 181 om ildspåsættelse, der kan give fængselsstraf i op til 6 år.

De to blev anholdt efter tip fra flere vidner, og i deres bil fandt politiet en klud med benzin. Hele bilen lugtede af benzin og den ene unge mand havde brandmærker på armen og på fingrene. De 2 mænd nægter sig dog skyldige og ville ikke udtale sig til grundlovsforhøret.

Den ene af de unge mænd har 2 nylige domme for vold og røveri. Desuden fandt politiet amfetamin på den 19 årige.

01:37 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App