¨

19-årige Patrick har brugt 100.000 kroner på sit bilanlæg

01:05

Video: Der er ikke plads til meget andet end højtalere i Patrick Jensens bil. Video: Emilie Grav - TV2 ØST

Patrick Jensen fra Falster stiller op til DM i bilstereo, hvor han kan vise sin store passion frem, som han bruger utallige timer på.

Den ser ikke ud af meget, den lille, sorte Peugeot 107, som ruller ind på asfaltområdet.

Men på de bagerste passagersæder og i bagagerummet gemmer der sig et stereoanlæg, som kan overdøve de fleste andre og få almindelige bilradioer til at skamme sig grusomt. 

Bilens ejer er 19-årige Patrick Jensen, som denne weekend har kørt fra Tjæreby på Falster til Holbæk for at deltage i danmarksmesterskabet i bilstereo. En konkurrence, der kårer bilerne med de bedste stereoanlæg.

Det er udelukkende min fars skyld, at jeg ved så meget

Patrick Jensen, deltager ved DM i bilstereo

Konkurrencen handler om teknik og nørderi, som kan være svært at forstå for andre, men også om et stærkt fællesskab og en nørdet passion, som alle kender til.

Modtager dommerros

Til mesterskabet bliver deltagernes biler målt ud for flere kategorier. En af dem tester slet og ret, hvor højt bilen kan spille. Den test foregår ad to omgange, først med lukkede døre.

Patrick Jensen tænder anlægget, en tung bass begynder med det samme at brage, og decibeltallet når op på 138. Så bliver dørene åbnet ud til publikum, bassen begynder igen, og denne gang når tallet helt op på 140. Det svarer til lyden af et fly, der letter. 

- Flot, Patrick, siger overdommer Steffen Schmidt. 

Artiklen fortsætter under billedet.

  Foto: Emilie Grav - TV2 ØST

Derefter venter en teoretiske gennemgang af Peugeoten. Patrick Jensen åbner op til bilens motor, som Steffen Schmidt nærstuderer og efterfølgende skriver kommentarer til. Den del klarer Patrick Jensen også godt. 

Artiklen fortsætter under billedet.

  Foto: Emilie Grav - TV2 ØST

- Det er tydeligt, at Patrick er en af de gutter, der ikke gør noget halvt. Det er super lækkert det, han har lavet, siger Steffen Schmidt efter gennemgangen.

Går ikke i byen

I mange år har Patrick Jensen dyrket sin passion for bilstero, og han har brugt utallige timer og hundredetusinder af kroner på det. Han går aldrig i byen. 

- Det siger mig intet, og det er dumme penge at bruge, siger han.

Det tekniske har han lært af sin far, 'Manse', som pryder bagklappen på bilen.

Artiklen fortsætter under billedet.

  Foto: Emilie Grav - TV2 ØST

- Det er udelukkende min fars skyld, at jeg ved så meget, siger Patrick Jensen, der til mesterskabet også har sin lillebror, farmor og farfar med. 

- Vi synes, det er sjovt at følge Patrick, siger farmor Karen. 

På trods af den meget dommerros og misundelige blikke fra publikum er Patrick Jensen ikke færdig med at finpudse og opgradere lydshowet i sin Peugeot. Langt fra, forstås. 

- Der er fortsat meget, der skal laves, siger han.

Du kan se hele indslaget fra lørdagens nyhedsudsendelse herunder.

02:18

     

Luk video

Vinderen af DM i bilstereo kvalificerer sig til europamesterskabet.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App