18-årig voldsmand fik dårlig samvittighed

En af gerningsmændene bag et voldeligt overfald i august sidste år fik forleden dårlig samvittighed og meldte sig selv til politiet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I august sidste år blev 54-årige Henning Doctermann overfaldet ud for Jernbanehotellet i Holbæk. Torsdag meldte en af gerningsmændene sig til politiet. Det skriver Nordvestnyt.

- Den 18-årige henvendte sig til os sammen med sin advokat, fordi han har haft dårlig samvittighed over det, der skete. Han har forklaret, at han hørte en flaske blive knust, og at han så nogle af sine kammerater stå med en mand. Han gik derover og sparkede manden et par gange, mens manden lå ned. Men han har ikke villet oplyse, hvem de andre i gruppen var, fortæller efterforskningsleder Richard Olsen fra lokalpolitiet i Holbæk.

Politiet forsøgte at få ham varetægtsfængslet, men det mente Retten ikke, at der var grundlag for. Han blev derfor løsladt og kan nu afvebte et retsmøde.

Henning Doctermann blev overfaldet natten til søndag den 16. august og fik så mange spark og slag, at han fik flere trykkede ribben, en forvredet skulder og flænger i hovedet. Han var sygemeldt i to en halv måned efterfølgende.

Den 18-årige er ifølge avisen i forvejen godt kendt af politiet og er flere gange dømt for vold.