17-årig dreng fra Holbæk mister livet efter soloulykke

Syv unge mænd befandt sig i bilen, der onsdag aften forulykkede syd for Højby på Sjælland.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En 17-årig dreng er natten til torsdag erklæret død på sygehuset i Holbæk, hvor han var blevet indbragt efter en trafikulykke onsdag aften.

En 19-årig kammerat til den afdøde er indlagt i kritisk tilstand. Det oplyser vagtchef Arne Aabech fra Midt- og Vestsjællands Politi til TV ØST.​

Den 19-årige pådrog sig hovedskader ved uheldet. De to befandt sig sammen med fem andre unge mænd i en personbil, som forulykkede ved 22-tiden syd for Højby nær Nykøbing Sjælland.

Politiet fik anmeldelsen om ulykken, der skete på Kirkeåsvejen cirka 200 meter nord for Odsherredvej, klokken 22.18. 

- Bilen er på vej i sydlig retning mod Holbæk, da føreren tilsyneladende mister herredømmet over køretøjet, som ryger ud på en mark og triller rundt flere gange. Der er nok kørt lige over hastighedsgrænsen, siger vagtchefen.

Bilen kørte med over 100 kilometer i timen, og flere af de unge havde ifølge vagtchefen formentligt ikke sikkerheds-sele på. 

Unge blev slynget ud af bilen

Flere af de syv unge blev slynget ud af bilen, da den rullede rundt. Der var ikke andre bilister involveret i ulykken.

Politiet har endnu ikke fastslået, hvor den dræbte person sad i bilen.

- Vi aner ikke, hvorfor de sad syv personer i bilen. Det skal vi nu undersøge. Men vi har i sagens natur kun kunne afhøre to personer, og de var naturligvis chokerede, fortæller Arne Aabech. 

De syv unge befandt sig i en personbil, som forulykkede ved 22-tiden syd for Højby nær Nykøbing Sjælland.
De syv unge befandt sig i en personbil, som forulykkede ved 22-tiden syd for Højby nær Nykøbing Sjælland.
Foto: Google Maps

Syv ambulancer, en helikopter og en del politikøretøjer blev sendt til stedet, oplyser Midt- og Vestsjællands Politi til TV ØST.

De implicerede var en 19-årig mand, en 16-årig dreng, en 15-årig dreng, en 17-årigdreng, en 18-årig mand, der alle er fra Kalundborg, og dernæst en 17-årig fra Nyborg og den afdøde 17-årige fra Holbæk. Det er stadig uklart, hvor den 19-årige i kritisk tilstand stammer fra.

Undersøgte området med drone

Et vidne, der er er sundhedsuddannet, kørte ifølge politiet forbi stedet og opdagede uheldet. Hun var straks gået i gang med at yde førstehjælp, indtil beredskabet og politiet kom frem til stedet.

Beredskabet sendte en drone op over uheldsstedet for at sikre sig, at der ikke lå andre implicerede ved uheldsstedet, som man i første omgang kunne have overset. Det viste sig ikke at være tilfældet.

Muligvis påvirket af narkotika

Der er mistanke om, at de pågældende var påvirket af narkotika. Derfor er udtaget blodprøve af alle implicerede, da der også er usikkerhed om, hvem der har ført bilen. 

Sådan ser der ud på ulykkestedet torsdag formiddag.
Sådan ser der ud på ulykkestedet torsdag formiddag.
Foto: Bue Bukh

Der er stadig mange ting, der skal undersøges nærmere af politiet, herunder skal de implicerede afhøres yderligere, og derfor har vi ikke flere detaljer at fortælle om i øjeblikket.

En bilinspektør har undersøgt bil og uheldssted. Bilinspektørens undersøgelser vil forhåbentlig klarlægge uheldet nærmere med hensyn til hastighed, bilens tilstand og andre ting af betydning for sagen.

De pårørende til de implicerede blev underrettet af politiet i løbet af aftenen.