17-årig varetægtsfængslet for røveri mod 12-årig dreng – to andre løsladt igen

På Holbæk Station blev en 12-årig dreng mandag aften røvet, og tre yngre mænd blev anholdt. Tirsdag blev den ene varetægtsfængslet i en måned.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En 12-årig dreng blev mandag aften udsat for gaderøveri med kniv på Holbæk Station. Efterfølgende blev tre yngre mænd i alderen 17 til 20 år anholdt og sigtet i sagen. Mens to af mændene er løsladt igen, så er en 17-årig mand blevet varetægtsfængslet i fire uger. 

Det oplyser Midt- og Vestsjællands Politi.

Den 17-årige mand kommer fra Holbæk, og erkendte ved grundlovsforhøret tirsdag eftermiddag ved Retten i Roskilde to af sine sigtelser - nemlig for røveri og besiddelse af en kniv.

- Den 17-årige er formentlig røveren, og ham, der har holdt kniven, hvis man kan sige det sådan, fortæller Martin Bjerregaard, kommunikationsrådgiver ved Midt- og Vestsjællands Politi.

Den 12-årige dreng har ikke fået nogen fysiske skader som følge af røveriet, men han er med kniv blevet truet til at udlevere nogle personlige ejendele, beklædningsgenstande samt kontanter, fortæller Martin Bjerregaard.

Det var drengen selv, der anmeldte røveriet til politiet klokken 22.10 mandag aften. Drengen er fra København, og han befandt sig på Holbæk station sammen med en 14-årig veninde fra Holbæk, der havde fulgt ham til toget. Det var ifølge politiet kun drengen, der blev offer for røveriet, mens veninden karakteriseres som vidne.

Signalement førte til anholdelse

Efter røveriet flygtede de tre yngre mænd fra stedet. Ved hjælp fra signalementet, som den 12-årige dreng og veninden havde givet, sporede politiet sig dog hurtigt frem til, at de befandt sig i en lokal bus. Politiet kunne derfor efterfølgende anholde og sigte to mænd på henholdsvis 17 og 20 år fra Holbæk samt en 19-årig mand fra Odsherred.

I forbindelse med visitationen af de tre mænd fandt politiet en kniv, som den 17-årige havde gemt på sig. Politiet fandt også nogle af de ting, som drengen havde fortalt, at mændene havde frarøvet ham.

Den 19-årige fra Odsherred og den 20-årige fra Holbæk blev løsladt igen i løbet af natten, men sigtelserne mod dem er fortsat opretholdt. 

- Der kan i sagens natur ikke være tre, der har holdt kniven. De to andre er mistænkt for at have en mindre alvorlig rolle i sagen, så der har ikke været grundlag for at beholde dem længere end højst nødvendigt, siger Martin Bjerregaard.

Den 17-årige har valgt ikke at prøve varetægtsfængslingen ved Østre Landsret. Han vil nu i kraft af sin unge alder blive varetægtsfængslet på en sikret ungdomsinstitution.

Den 12-årige dreng blev senere på aftenen afhentet af sine forældre, der blev underrettet om sagen, og politiet sørgede for hjemtransport af drengens veninde.

Politiet oplyser, at de meget gerne hører fra andre på stationen, der kan have overværet episoden.

Politiet kan kontaktes på telefon 1-1-4. 

Opdatering
Artiklen er opdateret med oplysninger om, at de to ældste af mændene er blevet løsladt, og at den 17-årige er blevet varetægtsfængslet ved Retten i Roskilde.
Clock02. mar 2021, kl. 11:01
Clock02. mar 2021, kl. 15:05