14-årig togfotograf afhøres i dag

Den 14-årige dreng, som i starten af ugen filmede sig selv få centimeter fra skinnerne, mens et tog kørte forbi, skal afhøres af politiet fredag.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Politiet banker fredag på døren hos en 14-årig dreng fra Mørkøv.

Torsdag bragte TV2 Øst et indslag om, hvordan den 14-årige havde lagt en video på internettet, hvor han står 5-6 centimeter fra skinnerne, mens et hurtigtkørende tog suser forbi.

Drengen har angiveligt optaget viderer både mandag og tirsdag i den her uge, og onsdag tog politiet ud til og gav ham en kraftig formaning om, at det er en rigtig dårlig ide at stille sig op ved siden af skinnerne og fotografere tog.

Andre interesser

Fredag kigger politiet igen forbi og tager en snak med den 14-årige dreng og hans familie.

- Formålet med at afhøre drengen er at få belyst motivet til, at han rendte rundt på de her jernbaneskinner og filmede. Vi håber, at det kan give familen og ikke mindst de sociale myndigheder nogle oplysninger, som de kan bruge i forhold til at iværksætte nogle foranstaltninger, så han kan få nogle andre interesser, siger Martin Bjerregaard, kommunikationsmedarbejder ved Midt- og Vestsjællands Politi.

Appel til omtanke

Også Tom Buurgård Madsen, der er ssp-konsulent i Holbæk Kommune, har planer om at besøge drengen og hans familie.

- Nu lader vi lige politiet afhøre ham, og så tager jeg kontakt til familien. Det er normal procedure. Vi skal have en samtale med drengen og hans forældre, hvor vi snakker om, hvilke tiltag der skal sættes i værk. Det kan være, at han skal have en kontaktperson eller lignende, og så vil jeg da forsøge at appellere til, at han tænker over, at der er nogle togfolk, som det her er en ubehagelig oplevelse for, og at han kan være med til at få andre til at synes, det kunne være sjovt at lave den slags ting, siger Tom Buurgård Madsen.

Generel god opførsel på nettet

Han kalder videooptagelserne af drengen bekymrende, men understreger også, at det heldigvis er fåtallet af de unge, som bruger internettet til den slags.

- Når man tænker på, hvor mange millioner fora, der er på nettet, så er det positivt at se, at de fleste godt ved, hvordan de bruger nettet. Det er et fåtal, der "liker" de her ting, og så er der nogle der kommenterer på det på Facebook, men de fleste ryster heldigvis på hovedet og går videre, siger Tom Buurgård Madsen.