¨

14-årig mistænkes for vanvidskørsel på ø

Sognefogeden fik ud fra henvendelserne en mistanke om, at den stjålne bil kunne være på vej med færgen til Holbæk. Arkivfoto. Foto: TV2 ØST

Politiet søger vidner, der kan hjælpe med at opklare en spektakulær sag fra Orø.

En 14-årig dreng fra Holbæk mistænkes for at stå bag en stribe forbrydelser på Orø i Isefjorden.

Det oplyser Midt- og Vestsjællands Politi.

Det var øens sognefoged, der lørdag morgen klokken 08.36 slog alarm til politiet. Han var blevet kontaktet af flere borgere på Orø, fordi man både ville anmelde en bil stjålet og hasarderet kørsel i den formentlig stjålne bil af en person, som normalt ikke kørte bilen på den måde.  

Sognefogeden fik ud fra henvendelserne en mistanke om, at den stjålne bil kunne være på vej med færgen til Holbæk.

Derfor valgte politiet i Holbæk havn at kontrollere passagerer og køretøjer om bord på færgen, hvor betjentene stødte på en mistænkelig 14-årig dreng fra Holbæk.

Kan ikke sigtes i sagen

Politiet havde i mellemtiden modtaget flere anmeldelser om strafbare forhold på Orø, og ud fra anmeldelserne blev drengen mistænkt for at have stjålet en bil, som han havde kørt i til færgen. Derfor blev den 14-årige tilbageholdt af politiet.

Men fordi drengen er under den kriminelle lavalder på 15 år, kan han ifølge politiet hverken anholdes eller sigtes for noget strafbart forhold.

I stedet blev den 14-åriges værge og de sociale myndigheder kontaktet, så de kunne overvære afhøringen af den 14-årige, hvor han blev afhørt om kørsel uden førerret i en personbil, der var stjålet på Orø.

Mistænkes for hærværk mod hus

Den 14-årige kunne ifølge oplysninger til politiet også mistænkes for hærværk mod en bil, et hus og et drivhus. Efter afhøringen hos politiet blev den 14-årige overgivet til sin værge.

Nu forsøger politiet at få et samlet overblik over de forhold, som den 14-årige kan mistænkes at have udført på øen i Isefjorden.

Senere på dagen, lørdag, tog politiet til Orø, hvor den stjålne bil blev fundet efterladt på havnen. I bilen fandt politiet noget værktøj, som var fjernet fra en af de adresser på Orø, hvor den 14-årige nu mistænkes for at have begået hærværk.

Politiet forsøger også at få samlet eventuelle erstatningskrav sammen, inden den 14-årige samt hans værge vil høre nærmere fra politiet.

Hvis man har oplysninger i sagen, kan man kontakte politiet på telefon 1-1-4.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App