14 anholdt i stor terrorsag

14 personer er anholdt i en omfattende terrorsag med tråde til Tyskland.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Syv personer er fra lørdag til mandag varetægtsfængslet og sigtet for at have planlagt et eller flere terrorangreb eller medvirket til forsøg på terror.

Det skriver Politiets Efterretningstjeneste i en pressemeddelelse.

Yderligere seks personer med tilknytning til sagen fremstilles lige nu i grundlovsforhør ved Retten i Holbæk, hvor TV2 ØST er til stede.


Sigtet for at ville fremstille våben og sprængstof

De syv, der allerede sidder fængslet, er sigtet for at have anskaffet sig ingredienser og komponenter til fremstilling af sprængstof samt våben eller have medvirket hertil.

Anholdelserne er sket i forbindelse med en større politiaktion på Sjælland, som PET gennemførte i weekenden i samarbejde med Midt- og Vestsjællands Politi. Samtidig er en person anholdt af tysk politi, oplyser PET.

Ifølge det tyske regionale dagblad Volksstimme er der fredag den 6. februar blevet udstedt en arrestordre på tre mænd af syrisk herkomst, hvoraf to er anholdt i Danmark, mens en tredje blev anholdt i delstaten Hessen.

PET og Midt- og Vestsjællands Politi forventer at indkalde til pressemøde fredag formiddag.

I weekenden gennemførte Midt- og Vestsjællands Politi en stor og langvarig politiaktion i Holbæk, hvor der ifølge TV2 ØST's oplysninger har været netop 13 anholdte. Overfor TV 2 vil PET dog ikke kommentere, om der er en sammenhæng mellem sagen i Holbæk og de anholdelser, der omtales i pressemeddelelsen.

To steder i aktionen i Midt- og Vestsjællands politikreds er kommet til offentlighedens kendskab. Det drejer sig om en lejlighed i Apotekerhaven og en villa på Anders Larsens Vej. Sidstnævnte blev blandt andet undersøgt med assistance fra Beredskabsstyrelsens kemiske beredskab, ligesom der angiveligt blev sat bombehunde og mineryddere ind i arbejdet.

Justitsminister takker politiet

I en skriftlig udtalelse udtrykker justitsminister Nick Hækkerup (S) taknemmelighed over for politiet.

- Sagen viser desværre, at terrortruslen mod Danmark fortsat er alvorlig. Men vi har et dygtigt og årvågent politi, der har vist, at de passer på os, lyder det fra justitsminister Nick Hækkerup (S).

- Der skal også lyde en stor tak til de tyske myndigheder, som PET har haft et godt samarbejde med i denne sag, lyder det fra justitsministeren.