13 personer anholdt i rockerborg efter overfald: Kan have forbindelse til ballade i Holbæk

13 personer er natten til onsdag blevet anholdt i en rockerborg efter et overfald i Nykøbing Sjælland.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

13 personer er natten til onsdag blevet anholdt af politiet i Bandidos-rockerborgen i Holbæk.

Det sker efter et groft overfald i Nykøbing Sjælland natten til onsdag. Det oplyser Midt- og Vestsjællands Politi.

De 13 er mistænkt for at have begået vold eller have tilskyndet til at begå vold, oplyser politiet.

- Vi kan endnu ikke sige meget om anholdelserne. Vi vil meget gerne have afholdt et grundlovsforhør først, siger Martin Bjerregaard fra Midt- og Vestsjællands Politi til TV ØST.

Anholdelsen af de 13 personer fandt sted klokken 02.45 ved en koordineret aktion, hvor politiet stormede rockerborgen og anholdt alle de personer, der var til stede i bygningen.

Overfaldet i sit hjem

Anholdelserne kommer på baggrund af et overfald, der fandt sted klokken cirka 00.50 i Nykøbing Sjælland, hvor en 18-årig mand blev udsat for grov vold begået af en række maskerede personer. Overfaldet fandt sted i den 18-åriges hjem. 

Efter overfaldet har vidner set en en sølvgrå personbil køre fra området.

Efterforskning i sagen førte politiet på sporet af en mistænkt, som ifølge politiets oplysninger kunne være at finde i Bandidos rockerborgen i Østerstræde i Holbæk.

Rockerborg bevogtes

Blandt de anholdte er den person, som politiet håbede at finde i rockerborgen.

Klubhuset er nu blevet forseglet, og er sat under politibevogtning. Bygningen er onsdag omkring klokken 10.20 ved at blive ransaget af politiet, som er tilstede med 16 betjente.

Først efterransagningen vil det blive besluttet, om nogen skal fremstilles i grundlovsforhør efter anholdelserne.

Kan have forbindelse til konflikt i Holbæk

Hændelsen i nat kan have forbindelse til den seneste uges uro i Holbæk, hvor der af flere omgange har været meldinger om overfald og kampe, hvor der er blevet anvendt slagvåben.

Det oplyser politiet.

Så sent som tirsdag eftermiddag var bevæbnet politi i aktion omkring rockerborgen, ligesom politiet var til stede i Vang-kvarteret, hvor tre unge på 18 år blev overfaldet i weekenden.

- Det er naturligvis noget, som vi undersøger. Vi kan dog på nuværende tidspunkt ikke sige noget med sikkerhed, siger Martin Bjerregaard til TV ØST.

Opdateres

Opdatering
Clock10. okt 2018, kl. 08:40
Artiklen er opdateret med oplysningen om, at betjente er tilstede ved Bandidos' klubhus på Østerstræde i Holbæk, hvor de er påbegyndt ransagningen.