11.000 følger med på Livs grønne profil - nu er hun nomineret til en pris

Liv Meintert har 11.000 følgere på sin Instagram med blomsterbilleder og dyrkningstips. Nu er hun nomineret til en prestigefyldt pris.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Frøkenhatte, kinesisk hundetunge og dusksalvie. 

Der er mange blomster og planter at finde i Liv Meinterts have i Vipperød, og det er selvom, at haven ved Holbæk ikke er meget større end størrelsen på et grønt areal i et almindeligt parcelhus.

- Bare her i min lille skærehave, som jo kun er en del af min have, der har jeg i år sået omkring 100 forskellige blomster til buketter, fortæller Liv Meintert fra sin 800 kvadratmeter have, hvor der hele tiden kommer flere og flere blomster til.

quote Jeg er helt vildt stolt og beæret, for det er jo et meget flot selskab, som jeg er nomineret ind i.

Liv Meintert, Vipperød

Når det kommer til prydelige blomster, så er Liv Meinert vist det, man kan kalde en nørd. Hver dag inspirerer blomsterentusiasten sine 11.000 følgere på Instagram med blomsterbilleder og dyrkningstips, og derfor er hun nu blevet nomineret den prestigefyldte pris som årets grønne profil af Haveselskabets 30.000 medlemmer.

- Jeg er helt vildt stolt og beæret, for det er jo et meget flot selskab, som jeg er nomineret ind i, kan man sige. Til at starte med havde jeg jo bare et højbed, som jeg lavede blomster i, og så lavede jeg grøntsager i resten, og så langsomt havde jeg ikke plads til flere grøntsager, fordi at jeg bare blev så bidt af at dyrke blomster, siger Liv Meintert fra sine højbede.

Sådan ser det ud i haven i Vipperød.
Sådan ser det ud i haven i Vipperød. Foto: Bue Bukh Petersen - TV2 ØSTHave i generne

I havekredse har Liv Meinert længe været en, man lagde mærke til. Under hashtagget #projektbuket2020 startede hun blandt andet for to år siden en populær trend med at dele billeder af hjemmedyrkede buketter. I dag har hashtagget over 2.300 opslag.

Alt sammen foregår under navnet PlanteLiv, og det er denne indsats, der har gjort, at hun nu er nomineret som årets grønne profil.

- Jeg deler alt, hvad jeg laver her i haven med mine følgere på Instagram, fordi det inspirerer folk til selv at komme i gang og viser dem, hvordan de skal gøre det, siger Liv Meintert.

Liv Meinterts digitale blomsterliv foregår under navnet PlanteLiv.
Liv Meinterts digitale blomsterliv foregår under navnet PlanteLiv. Foto: Liv Meintert

Havearbejde har altid været en stor del af Liv Meinerts liv. Hendes morfar var gartner og havde et staudegartneri. I Liv Meinerts barndom havde hendes forældre en stor, selvforsynende køkkenhave, hvor hendes mor lærte hende om alt fra udtynding af blommer til plantenavne.

Selv fik Liv sin første egen have som 20-årig, da hun supplerede sit kollegieværelset med en kolonihave, og i løbet af sin studietid fik hun to grønne uddannelser. Først en som jordbrugsteknolog og dernæst en som have- og parkingeniør.

Liv Meintert tager selv sine blomsterbilleder fra haven og poster dem bagefter på Instagram.
Liv Meintert tager selv sine blomsterbilleder fra haven og poster dem bagefter på Instagram. Foto: Bue Bukh Petersen - TV2 ØST

Photoshopper med fødderne

Da Instagram er et billedmedie, tænker Liv Meinert meget over, om blomsterbillederne er flotte at se på, og om de appellerer til hendes fanskare på 11.000 følgere.

- Er der et tørrestativ med sure sokker i baggrunden, så er det ikke det billede, jeg vælger, siger hun.

quote Jeg flytter mig derhen, hvor billedet bliver pænt.

Liv Meintert, Vipperød

Modsat blomsterteknik ved Liv Meintert efter eget udsagn ikke en hel masse om billedredigeringsteknik. Når udløseren på spejlreflekskameraet har fået et tryk, bliver billederne sendt direkte over på mobilen og videre over på Instagram - ingen redigeringsproces undervejs. Så skulle det da lige være med fødderne.

- Man kan sige, at jeg laver photoshop med fødderne. Jeg flytter mig derhen, hvor billedet bliver pænt, siger Liv Meinert, mens hun viser nogle af sine blomsterbilleder frem på mobilen. 

Sådan her kan det blandt andet komme til at se ud, når Liv Meintert photoshopper med fødderne.
Sådan her kan det blandt andet komme til at se ud, når Liv Meintert photoshopper med fødderne. Foto: Liv Meintert

Prisuddelingen er en del af Danmarks største haveshow, og i alt er fem nomineret til prisen som årets grønne profil. Onsdag bliver det afsløret, hvem der løber fra haveshowet med titlen.

Udover årets grønne profil vil der også blive uddelt en pris til den bedste haveoplevelse og til den bedste havebogsudgivelse.


Nyhedsoverblik