¨

Serie Historien om en købstad

26:51

Dette afsnit

Historien om en købstad - Holbæk

12/04/2015

Holbæk er i dag en moderne handelsby uden mange synlige fortidslevn, men under jorden gemmer der sig stadig rester fra tiden som købstad 60 kilometer vest for København ligger nordvestsjællands største by, Holbæk.

Holbæk er i dag en moderne handelsby uden mange synlige fortidslevn, men under jorden gemmer der sig stadig rester fra tiden som købstad 60 kilometer vest for København ligger nordvestsjællands største by, Holbæk. Det er i dag en stor handelsby med 35.000 indbyggere og masser af handel- og servicevirksomheder. Fundamentet til succesen blev grundlagt allerede 600 år tilbage, da Holbæk af kongen blev tillagt købstadsprivilegier. I dette program tager Sille og Kåre også et kig på en af regionens yngste kirker - fra midten af 1800-tallet. For en historiker er det en 'kedelig' kirke, men lige under jorden gemmer der sig rester fra en historie, der rækker meget længere tilbage.

I programserien 'Historien om en købstad' besøger Sille Roulund regionens 20 købstæder. Hun har den historiske ekspert Kåre Johannesen med som guide, og sammen går de i byens historiske fodspor. Programmet er produceret i år 2011.

Afsnit

Alle serier A - Å