Statsminister reagerer på dokumentar om Herlufsholm: - Det er utilgiveligt

TV 2-dokumentaren om Herlufsholm har fået statsminister Mette Frederiksen (S) til tasterne. Hun mener, at Herlufsholm skal tage ansvar.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Statsminister Mette Frederiksen (S) vil have regeringen til at stå vagt om, at der skabes den rette tryghed blandt børn og unge på Herlufsholm.

Det skriver hun i et opslag på Facebook.

- Jeg så i går dokumentaren om Herlufsholm. Det er utilgiveligt. Ingen dreng eller pige i Danmark skal udsættes for vold, overgreb, systematiske krænkelser eller voldtægt, skriver Mette Frederiksen i opslaget.

Samtidig påpeger statsministeren, at Herlufsholm skal tage ansvar og få sat en stopper for kulturen på skolen.

Kronprinsparret kalder det uacceptabelt

I går udsendte kronprinsparret også en officiel udtalelse om sagen på det danske kongehus Instagramprofil.

- Det er hjerteskærende at høre om systematisk mobning og om den krænkelses- og voldskultur, som mange har været en del af. Det er helt uacceptabelt, skriver kronprinsparret i opslaget.

Læs også
Kronprinsparret om Herlufsholm-dokumentar: - Vi er dybt rystede

I TV 2-dokumentaren fortæller en række tidligere elever, hvordan kulturen på skolen er både krænkende og voldelig.

I dokumentaren kommer det blandt andet frem, at en tidligere elev blev holdt fast i sin seng, mens en ældre elev stak fingre op i hans endetarm. En anden fortæller, hvordan han midt om natten vågnede til, at hans kammerater på sovesalen fik tæsk af de ældre elever.

VIDEO: Flere tidligere elever står frem i en TV 2-dokumentar og kritiserer kulturen på Herlufsholm Kostskole. De beretter om afstraffelser og seksuelle krænkelser.

Rektor vil afskaffe usunde traditioner

Fredag morgen udtalte rektor på kostskolen Herlufsholm til DR Sjælland, at han vil afskaffe eller ændre de ’usunde’ traditioner.

- Jeg starter allerede i dag en proces med eleverne med henblik på, at vi skal afskaffe og ændre alle traditioner, der har en flig af usund kultur i sig, siger Mikkel Kjellberg til DR Sjælland.

Læs også
Herlufsholmrektor lover at stoppe usund kultur efter dokumentar

Rektoren har ellers tidligere sagt til TV2 ØST, at han ikke kan genkende kritikken i dokumentarprogrammet.

- Dokumentaren bygger på en lang række udsagn fra tidligere elever, så jeg kan ikke genkende kritikken. Vi har en række trivselsmålinger, der ligger over landsgennemsnittet. Og vi har lavet en lang række tiltag for at højne trivslen og få luget ud i nogle af de gamle måder, man engang kørte tingene på her på skolen.

Bestyrelsen på Herlufsholm har nu bedt om en uvildig advokatundersøgelse.