Prins Joachim og Alexandra er rasende på tidligere rektor: - Prinsens tillid er blevet brudt

Grevinde Alexandra og prins Joachim er utilfredse med, at tidligere rektor på Herlufsholm Skole har delt fortrolige oplysninger om prins Nikolai i et interview med TV2 ØST.

Søndag kom det frem, at prins Nikolai fik en advarsel og blev bortvist fra Herlufsholm i en kort periode, fordi han ikke overholdt skolens alkoholregler.

Sådan lød det i et interview med TV2 ØST søndag aften med forhenværende rektor gennem 23 år, Klaus Eusebius Jakobsen. Her manede han anklager om, at man har holdt hånden over elever på Herlufsholm i hans tid som rektor på skolen fra 1993 til 2016, til jorden.

Tirsdag bekræftede grevinde Alexandra over for Ekstra Bladet, at den 22-årige prins fik en advarsel og blev sendt hjem i et par dage for brud på skolens alkoholregler. Men nu har prins Joachim og grevinde Alexandra i en fælles udtalelse til Ekstra Bladet skrevet, at ”de er rasende”.

- Som forældre til en tidligere elev på Herlufsholm er vi - for at sige det på godt dansk - rasende over at se vores søn blive udleveret offentligt af hans tidligere rektor, Klaus Eusebius Jakobsen. Han har svigtet sin elevs tillid og fortrolighed, og Prins Nikolais straf for i sin tid at overtræde skolens alkoholregler skal ikke bruges til at flytte fokus fra de alvorlige hændelser, som for nylig er kommet for dagen, lyder det i udtalelsen til Ekstra Bladet med henvisning til de alvorlige sager om krænkelser og overgreb, der er kommet frem i kølvandet på TV 2-dokumentaren 'Herlufsholms hemmelighed'.

VIDEO: Se hele interviewet fra søndag aften med Klaus Eusebius Jakobsen.


Afviser anklager om særbehandling

I interviewet med TV2 ØST søndag aften forsikrer den tidligere rektor om, at ingen elever i hans tid som rektor har fået særbehandling.

- Jeg kan love dig for, at den myte - om at vi har set med særligt positive øjne på folk, der måske kommer fra samfundets øverste top – det har overhovedet ikke noget på sig, lød det fra Klaus Eusebius Jakobsen som videre sagde:

- Jeg kan give dig et eksempel. Vi havde en elev her for nogle år tilbage, som var medlem af den kongelige familie – jeg tror godt folk ved, hvem jeg taler om – som overskred en af skolens alkoholregler. Og jeg må sige, jeg var iskold. Og der var overhovedet ikke tvivl om, at den dreng skulle have en advarsel, og det fik han. Og så blev hans far i øvrigt orienteret om det.

- Det mener jeg, er et godt eksempel på, at det der med, vi holder hånden over særlige grupper; det har intet som helst på sig.

Er det prins Nikolai, du taler om, der fik en advarsel?

- Ja, det er det.

Sagen er en udløber af TV 2’s dokumentar 'Herlufsholms Hemmelighed', som fik premiere på TV 2 PLAY den 5. maj.

Dokumentar har affødt masser af reaktioner

Siden dokumentaren blev vist på TV 2 har den affødt en lang række reaktioner fra politikere og organisationer.

Blandt andet har Kronprinsparret udtalt sig i en offentlig udtalelse på Instagram, hvor de skriver, at de er ”dybt rystede over de vidnesbyrd, der kommer frem i den aktuelle dokumentar om skolen”.

Også statsminister Mette Frederiksen skrev på sin Facebook-profil efter dokumentaren, at Herlufsholm ”må tage ansvar og få sat en stopper for den bagvedliggende kultur”.

Mandag oplyste Sydsjællands og Lolland-Falsters politi, at de nu ser TV 2-dokumentaren Herlufsholms hemmeligheder igennem for at se, om straffeloven kan være overtrådt, og om der skal indledes en efterforskning. Det har udløst flere henvendelser til politiet.